Vipassana meditatie retraite

Meditatie Instituut Nederland
30-05-2024
09:00
De Weyst, voormalig Kapucijnen klooster - Handel
Noord-Brabant
€ 387,50
meditatie
retreat


Vipassana meditatie retraite
met Restorative- en Yin Yoga


Stilte retraite door Gerjan Schoemaker & Tamara van Well
Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2024

Deze retraite is een bijzondere combinatie, namelijk een Vipassana meditatie retraite met Restorative- en Yin yoga.
Deze stilte retraite wordt begeleid door Gerjan Schoemaker en Tamara van Well. Gerjan begeleidt tijdens deze retraite het meditatieproces en Tamara verzorgt onder meer de yoga. De retraite begint op donderdagavond om 20.00 uur (aanvang vanaf 19 uur) en eindigt op zondag rond 16.00 uur.

Het basisprogramma bestaat uit Vipassana loop- en zit meditaties, Restorative yoga, Yin yoga, Adem oefeningen en Dhamma voordrachten.

Retraite locatie De Weyst, voormalig Kapucijnen klooster
Deze retraite wordt gegeven bij De Weyst, een voormalig klooster in Handel (Noord-Brabant). Deze inspirerende locatie heeft op het terrein ook een biologische moestuin en boomgaard. Sid Bachrach en Nella Bachrach-van der Jagt leven volgens de uitgangspunten en idealen van Mahatma Gandhi en Lanza del Vasto, die gebaseerd zijn op vredeswerk, een rechtvaardige en geweldloze samenleving en met respect voor het milieu en de natuur.

Adres van de Weyst:
Pater Petrusstraat 21
5423 SV Handel

Combinatie Vipassana meditatie met Restorative- en Yin yoga
Vipassana meditatie brengt verdieping in je transformatieproces en bewustzijn ontwikkeling. Vipassana wordt ook wel inzichtmeditatie genoemd en helpt ons de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn.
Tijdens de retraite beginnen we eerst met concentratiemeditatie om de mind meer tot verstilling te laten komen. Dit geeft ons de gelegenheid om uit de verhalen te stappen waar we midden in zitten. Op een gegeven moment gaan we over tot Vipassana meditatie, wat we het grootste gedeelte van de retraite blijven beoefenen.

Daarnaast ervaar je tijdens de retraite de rustige, ontspannende en helende werking van de Restorative- en Yin yoga.

Restorative yoga heeft een ontspannende werking en helpt daarnaast bij het herstel van stress gerelateerde klachten en kan ondersteuning bieden bij mentale en lichamelijke klachten of aandoeningen.
Ook Yin yoga is een rustige, ontspannende yogavorm en verbetert de mobiliteit van het lichaam en versoepelt de gewrichten.

De lichamelijke, mentale en energetische effecten van deze twee meditatieve yogastijlen werken bovendien bevorderend in ons meditatie-proces.

Deze Vipassana Meditatie retraite met Restorative- en Yin Yoga is geschikt voor zowel meditatie beginners en gevorderden. Meditatie-ervaring is wel vereist. Twijfel of je voldoende ervaring hebt? Neem dan van tevoren contact op.

Begeleiding
Gerjan Schoemaker
Gerjan Schoemaker is meditatiebegeleider en oprichter van Meditatie Instituut Nederland. Hij heeft zijn eerste onderricht gehad bij Dingeman Boot. Gerjan is hoofddocent van de Opleiding Meditatieleraar bij Meditatie Instituut Nederland en is dit daarvoor enkele jaren bij een ander opleidingsinstituut geweest in Amsterdam en Almere. Het Theravada Boeddhisme is voor Gerjan de basis en daarnaast verdiept hij zich in diverse andere Oosterse filosofieën en religies, waaronder Advaita. Dit interpreteert en vertaalt hij met name op seculiere wijze. Naast Vipassana meditatie, onderricht Gerjan ook andere, vaak aanvullende technieken en vormen van meditaties. De retraites die Gerjan verzorgt zijn met name Vipassana retraites, vaak gecombineerd met yoga.

Tamara van Well
Tamara deelt vanuit haar hart de ervaring van rust, ontspanning, bewustwording en inzicht die yoga kan geven, door middel van onder andere Hatha Yoga en Yin/Restorative Yoga. Ze is yogadocent geweest bij YogaYou in Zwolle. Tamara woont inmiddels in India en geeft les in Mumbai bij The Yoga House en verzorgt nu yoga retraites bij Yoga on Kos in Griekenland. Tamara is op het moment van deze retraite tijdelijk in Nederland en daardoor in de gelegenheid om ondermeer de yoga te verzorgen. Tijdens deze retraite zal Tamara rustige, ontspannende, helende vormen van yoga geven waaronder Restorative- en Yin yoga.

Overnachting + maaltijden
Voor iedereen is een 1-persoonskamer beschikbaar.
De maaltijden zijn vegetarisch. Medische dieetvoorschriften graag doorgeven middels het aanmeldingsformulier.
Evenement / Agenda delen: