Agenda van Meditatie Instituut Nederland

Gerjan Schoemaker
Meditatie Instituut Nederland
Meditatie, Vipassana retraites, Meditatie cursus, Meditatie opleiding, Advaita Vedanta cursus, Cursus boeddhisme
Amsterdam
Noord-Holland


Meditatie Instituut Nederland biedt cursussen aan gerelateerd aan meditatie en bewustwording. Een greep uit de aangeboden activiteiten:
- Opleiding Meditatieleraar
- Cursus leren mediteren
- Cursus boeddhisme en vipassana meditatie
- Cursus Advaita Vedanta
- Vipassana retraites
- Meditatiedagen met verbonden ademwerk
- Meditatiedagen met yoga

Opleiding Meditatieleraar
De 'Opleiding Meditatieleraar' is een erkende beroepsopleiding van 1,5 jaar. Het is een brede opleiding uiteenlopende meditatievormen als ook mindful yoga, verbonden ademwerk, zelf-coaching/zelf-reflectie en 1 op 1 begeleiding daarvan, boeddhistische psychologie en filosofie en Advaita Vedanta filosofie. De meditatietechnieken die je leert zijn onder andere vipassana meditatie, samatha meditatie, metta meditatie en ook diverse moderne mediatiemethoden met onder andere beweging en muziek. Naast dat je wordt opgeleid om meditatie en inzicht over te dragen aan anderen, is het vooral ook een opleiding voor je eigen proces.

Cursus leren mediteren
Bij de cursus leren mediteren leer je diverse meditatie methoden in één weekend. Ook leer je over de achterliggende psychologie en filosofie.

Cursus boeddhisme en vipassana meditatie
Vipassana meditatie gaat over onderzoek. Niet zo zeer een mentaal onderzoek maar meer een beschouwend onderzoek. Maar wat onderzoeken we dan? Dat staat uitgelegd in de Dhamma, ook wel de leer van de Boeddha. In deze cursus verbinden we de theorie met de meditatiebeoefening. Naast vipassana meditatie worden er in deze cursus ook andere boeddhistische meditatiemethoden uitgelegd.

Cursus Advaita Vedanta
Bij deze cursus maak je kennis met de visie van vedanta.

Vipassana retraites
De vipassana retraites varieren van 4 tot 10 dagen. Het betreffen overwegend stilte retraites, eventueel gericht op een bepaald thema en/of in combinatie met yoga.

De activiteiten vinden met name plaats in Amsterdam. Daarnaast is er een Sangha met Vipassana Meditatie Avonden en Actieve Meditatie Avonden in Zwolle en worden retraites op diverse plekken in heel Nederland georganiseerd.


Mijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
05-01-2024
Centrum YogaYou, Zwolle
Overijssel
Evenement / Agenda delen: