Neptunus meditatief klankhealing concert

John Kremer
05-04-2024
19:30
Roermond
Limburg
€ 15,--


Meditatief klankhealing concert met snareninstrumenten, zang, Neptunus klankschaal en gongs.
Op vrijdag, 5 april 2024 van 19:30 uur tot 21:00 uur.
In Roermond-Maasniel (NL).
Entree: € 15,-- per persoon, contant te betalen aldaar.

Van tevoren aanmelden per e-mail is noodzakelijk i.v.m. de plaatsen via: j.kremer@hetnet.nl

Na aanmelding ontvang je een e-mail met de locatie gegevens en verdere informatie.

Een kosmische reis in klank naar de planeet Neptunus en terug. Hoe werkt dat?
Iedere planeet in ons zonnestelsel heeft een bepaalde toon/trilling/frequentie of hoe je het noemen wilt. De verschillende instrumenten die John gebruikt zijn in een open stemming gestemd. Met een open stemming kun je de grondtoon die bij een planeet hoort laten klinken als je alle snaren los aanslaat. Dit is de basis van de intuïtieve improvisaties die John op zo'n toon bouwt. De verschillende snareninstrumenten die John gebruikt zijn gestemd in de frequenties van een aantal planeten. Dit is om niet gelijk in de hoge frequentie van Neptunus te duiken.
De reis in klank start met intuitieve improvisatie op de basischakra en Moeder Aarde frequentie, waarna we de overstap maken naar een improvisatie op de frequentie van Mars. De volgende sprong is naar de frequentie van de planeet Saturnus, waarna we uiteindelijk in de Neptunus trilling komen.
Er staan een aantal snareninstrumenten in de Neptunus frequentie gestemd, waarop intuïtief geïmproviseerd wordt.
De kracht van het wassende water, die bij de planeet Neptunus hoort, spoelt het oude weg en laat het nieuwe geboren worden. Het stromende water is tevens het stromend leven, dat constant in beweging is. Neptunus heeft daardoor een transformerende energie. Tevens hoort deze toon energetisch gezien bij het gebied ter hoogte van de hypofyse (tussen keel- en voorhoofdchakra).
De overige klanken raken in jou aan wat op dat moment nodig is voor jou en zijn daardoor helend werkend op een holostische wijze, zodat de energie ook gebalanceerd wordt naar andere gebieden in jouw energiesysteem.
Na onze Neptunus klank-ervaring keren we weer terug in klank via Saturnus en Mars naar de Moeder Aarde klanken en ons basischakra, om weer gegrond te landen.
Laat jezelf onderdompelen in een klankbad van anderhalf uur.

John geeft op regelmatige basis meditatieve klankhealing concerten en doet dit al sinds 1996. Hij heeft in de loop van de vele jaren op veel plaatsen in ons land concerten gegeven.
Waar vroeger de nadruk lag op klankschalen heeft daar de laatste jaren een verschuiving in plaats gevonden, namelijk in die zin dat meditatieve snareninstrumenten en intuitieve zang momenteel min of meer de hoofdrol spelen. Er zijn echter ook nog steeds een paar klankschalen en gongs aanwezig met hun heilzame trillingen.
John speelt al sinds eind 70er jaren gitaar en heeft in de 80er/90er jaren ook diverse andere instrumenten, zoals drums en basgitaar, in diverse bands gespeeld. Halverwege de 90er jaren is hij geswitched naar solo concerten in de meditatieve sfeer. Hij heeft 12 jaar lang (1990-2002) intensief vele cursussen en workshops gevolgd bij het destijds drukbezochte esoterische centrum "Malva Meditatie" (later Malva Opleidingen), waar al geleerd werd dat snareninstrumenten eigenlijk de meest heilzame werking hebben van alle muziekinstrumenten (mits op de juiste wijze bespeeld). Deze informatie kwam vanuit de astrale wereld via dieptrance medium Lex Persoon, die de geestelijk leider was van Malva Meditatie. Bij Malva Meditatie heeft John ook esoterische colleges gevolgd.
De manier waarop John de snareninstrumenten bespeeld is gebaseerd op de basiskennis van de Indiase traditionele muziek, welke hij geleerd heeft vanaf het jaar 2000, o.a. in een aantal workshops die hij volgde bij Ashoka en Rishabh Dhar. Ashoka is een Indiase zangeres en muziekguru en haar zoon Rishabh begeleid haar op pakhavay (Indiase drum). Tevens heeft John workshops m.b.t. de basiskennis van de Indiase meditatieve muziek gevolgd bij Micha Stemerding (de instrumentenbouwer die de Ganesh sitarlier gebouwd heeft die John bespeeld). John heeft echter met deze basiskennis zijn eigen manier van intuitief geimproviseerde concerten ontwikkeld vanuit de kracht van zijn essentie en deze zijn nooit precies hetzelfde als een voorgaand concert.
Tevens is John gediplomeerd chakrahealer, acupresseur, stoelmasseur en lifecoach.
Evenement / Agenda delen: