Buitenaards leven, waar zoeken we naar

Saskia Bosman
20-03-2024
19:30
Online
Online
€15
nieuwe wetenschap


Lezing door Dr. Saskia Bosman, bioloog


Is er leven elders in het heelal? De astrobiologie zoekt naar buitenaards leven en naar de geschikte omstandigheden ervoor. Dit gebeurt zowel in ons zonnestelsel als erbuiten. De meeste astrobiologen gaan uit van levensvormen zoals we die op aarde kennen. Zijn totaal andere levensvormen ook mogelijk? Hoe kunnen we die herkennen? Zijn ze al op de Aarde terecht gekomen? Hoe staat het met de zoektocht naar intelligent buitenaards leven? Hoe communiceren ze? Met technologie? Telepathisch?

Deze lezing gaat ook over vreemde microben, gevonden in de ruimte, ‘aliens’ (andere intelligente levensvormen) op Aarde, in het heelal, in andere dimensies en op andere tijdlijnen. Verder over kunstmatige intelligentie, het heelal als een mogelijk super computerprogramma (Matrix), waarin we leven versus kosmisch bewustzijn, liefde en dimensies voorbij ruimte en tijd. Het gaat ook over vermeende contacten van oude culturen en van hedendaagse regeringen met buitenaardsen en over geheime ruimtevaart, evenals pogingen van burgers om in contact te komen met buitenaardsen (extraterrestrials) en met wezens van voorbij onze ruimte-tijd dimensies (ultraterrestrials).


Datum: woensdag 20 maart 2024.

Tijd: 19:30 (stipt) – 22:30 uur.

Online via Zoom

Entree: € 15,- per persoon (dus niet per computer). Na ontvangst van je betaling wordt de Zoom link toegestuurd.

Aanmelden: via de ticketknop op https://inspiradiance.nl/activiteit/buitenaards-leven-waar-zoeken-we-naar-4/. Deze werkt het best op een computer.

Privacy verklaring: https://inspiradiance.nl/privacy-lezingen-en-workshops/
Evenement / Agenda delen: