Atlantis

Saskia Bosman
29-01-2024
19:30
Online
Online
€15
nieuwe wetenschap


Lezing met een geleide meditatie

Heeft Atlantis echt bestaan? Het lijkt er wel op! Wat kunnen wij ervan leren voor onze huidige tijd? In en rond de Atlantische Oceaan worden steeds meer ruïnes van vaak hoog ontwikkelde culturen gevonden die tienduizend tot dertigduizend jaar geleden onder water kwamen te staan.

Ze zijn te vinden bij de Canarische Eilanden, de Azoren, in het Caribisch gebied, bij Bermuda en zelfs in de Noordzee. Dit hangt samen met het begin en einde van ijstijden waarin veel oceaanwater in het landijs zat. Tijdens deze ijstijden was de zeespiegel wereldwijd lager, waardoor er meer land was. Ook geologische activiteit en aardaskantelingen hebben gezorgd voor het boven water komen en weer onder water raken van land. Hoor meer over de vondsten en de oude Atlantische culturen die deze achtergelaten hebben en ook wat Atlantis voor de huidige tijd betekent, in deze rijk geïllustreerde lezing.


De spreker:

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van Aarde en Kosmos. Zij heeft vele bijzondere ervaringen gehad met walvissen en dolfijnen en ontdekt dat deze ons kunnen helpen mooie kwaliteiten in onszelf naar voren te laten komen. In de afgelopen 3 zomers heeft ze (respectvol!) gezwommen met wilde dolfijnen in de Azoren en elders en daar ook walvissen ontmoet. Ze organiseert reizen om walvisachtigen te ontmoeten. Saskia biedt deze lezingen aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als bioloog in de relatie tussen lichaam, natuur en geest. Ze legt verbindingen tussen wetenschap, kunst en spiritualiteit. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Datum en tijd: Maandag 29 januari 2024, 19:30-22:30 uur online.

Bijdrage: € 15,- per persoon (dus niet per computer). Na ontvangst van je betaling wordt de Zoom link toegestuurd.

Aanmelden: via de ticketknop op https://inspiradiance.nl/activiteit/atlantis-3/. Deze werkt het best op een computer.

Privacyverklaring: door je aan te melden ga je accoord met de privacyverklaring van InspiRadiance.
Evenement / Agenda delen: