Tai Chi – Meditatie in beweging –

Mascha de Weijer, Yellow Star coaching
07-12-2023
19:30
Haarlem
Noord-Holland
€9,-
meditatie
workshop


Al duizenden jaren gebruiken Chinezen (zowel jong en oud) Tai Chi om lichaam en geest gezond te houden. Tijdens het beoefenen maak je eenvoudige, vloeiende bewegingen, waarbij je let op een rustige en diepe ademhaling. Hierdoor verhoog je je concentratie en zal je balans krijgen over je lichaam en geest. Yin & Yang.

Door je Chi (levensenergie) door je hele lichaam te laten stromen, hou je jezelf sterk en gezond. Tai Chi is een fijne manier om jezelf te ontladen van de drukte van de dag en spanningen van je af te laten vloeien. Het is een mooie, natuurlijke manier om je te verbinden met je lichaam; meditatie in beweging. Het zorgt ervoor dat je geaard bent en leert mee te bewegen met je eigen stroom. Uiteindelijk is dat wat je gelukkig maakt; als je niet meer tegen de stroom inzwemt maar mee gaat met je eigen flow.

Wat past bij jou? Wat is jouw weg? Tai Chi verfijnd je intuïtie waardoor je beter voelt wat bij jou past en wat goed is voor jou: Go with your own flow.

Tai Chi Yellow Star
Tijdens de lessen stemmen we ons af op de energie van de hemel en de aarde. Door ons te verbinden met de aardingskracht kunnen we onze spanningen gemakkelijker later afvloeien. Door de fijne (makkelijk op te pakken) bewegingen openen we onszelf en voelen we de aardingskracht en de lichtkracht door ons heen stromen. De energie die wij daarmee opwekken is de Chi; onze levenskracht, die we vervolgens opslaan in onze Dantien (iets onder je navel, in het centrum van je lichaam).

Het resultaat is een gevoel van rust en tevredenheid. Een fijne, liefdevolle verbinding met jezelf. Je kunt dat gevoel door Tai Chi verder ontwikkelen. Zo versterk je je intuïtie en voel je wat klopt voor jou en wat niet. Je bent het gelukkigst als je energie in balans is en je lekker in je flow zit!

Tai Chi lessen
Iedere donderdagavond
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Adres: Cultuurhuis Klein Heiligpand
Klein Heiligland 84
Haarlem

Deuren zijn geopend vanaf 19.20 uur
Je kunt ieder moment instappen.
info@yellowstarcoaching.nl

Liefs, Mascha
Evenement / Agenda delen: