Lezing Marieke de Vrij – Autisme als bijzondere ontwikkelingsweg, onnavolgbaar uniek

Stichting "Er is meer..."
03-10-2024
20:00
Ontmoetingscentrum Immanuelkerk Veldhoven
Noord-Brabant
€ 12,50 / € 15,00
nieuwe-aarde


3 oktober 2024 nodigen wij u van harte uit voor de lezing van Marieke de Vrij.

Autisme wordt in onze maatschappij gezien als een stoornis, terwijl het een ongelooflijke moeilijke ontwikkelingsweg is, omdat voorbij de gewone gewaarwordingen een mens zich expliciet verhoudt tot één gebied (of enkele gebieden) om dáár een doorgang in te bereiken. Dat is doorsnee zoveel vragend dat om die reden andere zaken verwaarloosd worden. Als dát beter verstaan kan worden in het grotere collectieve veld, dan wordt het leven van mensen met een autisme spectrum stoornis eenvoudiger. Het grotere collectieve veld bedrukt hen nu daarin.
Mensen met een diagnose in het autistisch spectrum kunnen niet anders dan dat uniek-anders-zijn tonen. Dat maakt dat in het algemene collectieve verband mensen daar doorsnee moeizaam omgang mee hebben, omdat hun eigen unieke zijn maar deels geleefd wordt. Het unieke zijn van mensen met autisme kan ogenschijnlijk een heel extreme vorm hebben, omdat er geen keuze vrijheid bij de autist is om het anders te doen. ‘Gewone burgers’ kunnen nog dwalen en dingen in de wachtstand zetten, en voorlopig niet uniek willen zijn. Voor hen is die keuze niet weggelegd.
Hoe ons hiertoe te verhouden?

Marieke de Vrij (1953), spiritueel trendwatcher en maatschappelijk raadsvrouwe, inspireert velen om tot uitbreiding van hun bestaande (vak)kennis en bewustzijn te komen. Marieke wil graag bezieling terugbrengen, omdat zij gelooft dat je daardoor duurzame vernieuwing stimuleert en een maatschappelijke vooruitgang boekt. Zij stelt zich hiermee dienstbaar op om vorm te geven aan deze brede maatschappelijke ontwikkeling en initieert daarmee vernieuwing op diverse terreinen. Dit doet zij door het geven van advies, lezingen, trainingen, workshops voor zowel bedrijven als particulieren, symposia en themagerichte consulten op diverse vakgebieden.
Zij wordt al jaren geconsulteerd door bedrijven, overheid, maatschappelijke organisaties en particulieren. Om dit werk zo lang en intensief te kunnen uitoefenen, vergt grote zorgvuldigheid, oefening en vakmanschap.
Marieke beschikt over bijzonder heldere, fijn zintuiglijke vermogens. Zij is in staat het collectief en individueel bewustzijn en de potentie die hierin ligt veelzijdig aan te voelen. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis.
Op de website van stichting De Vrije Mare is een veelvoud aan onderwerpen te vinden die Marieke belicht heeft. Ook zijn er vele boeken te vinden van haar hand www.devrijemare.nl

Tijd: 20:00-22:30 uur, zaal open vanaf 19:15 uur
Entree: € 12,50 (is inclusief koffie of thee in de pauze)
Of: € 15,00 contant/pin betalen voor aanvang van de lezing, behalve natuurlijk als de lezing reeds is uitverkocht
Locatie: Ontmoetingscentrum Immanuelkerk, Teullandstraat 1, 5503 VV Veldhoven
Extra: Ringleiding (voor slechthorenden) aanwezig
Evenement / Agenda delen: