Agenda van Stichting “Er is meer…”

D. Haszing
Stichting "Er is meer..."
lezingen, spiritualiteit in de ruimste zin van het woord
Veldhoven
Noord-Brabant
Ja, max. capaciteit 31 pers.


Onze visie:
Stichting “Er is meer…” organiseert lezingen vanuit een open blik op de werkelijkheid die ons vervult met verwondering. Wij willen met onze lezingen ruimte geven aan een brede kijk op het mysterie dat ten grondslag ligt aan het leven, om vandaaruit ook te kijken naar gewone dingen die ons leven beïnvloeden.

Zo onderkennen we de behoefte van veel mensen om te leven in een waarachtige wereld, waarin antwoorden ontstaan op de vragen van morgen. Daarvoor willen we een platform zijn voor ‘eigen’ menselijke ervaringen.

Levensvragen:
We leven allemaal met vragen die verder gaan dan het alledaagse. Vragen die raken aan de basis van ons bestaan. De standaard antwoorden van een allesomvattend geloofssysteem voldoen niet meer.
Maar de vragen, zoals: wie ben ik; waarom ben ik hier; hoe ga ik om met deze wereld, die blijven.
Ook een vraag naar duurzaamheid als vorm van waarachtigheid is zo’n levensvraag: hoe ben ik waarachtig in de alledaagse zaken van mijn leven.

Zoektocht naar wijsheid en inzicht:
Daarom gaan we opzoek naar verhalen en mensen die verhalen vertellen. Want zij stellen niet zozeer die vragen, maar geven verhalenderwijs een/hun antwoord op die vragen. Dat zien we als een vorm van wijsheid en inzicht.

Die zoektocht is een ‘inside job’. We voelen aan dat we de kracht alleen in onszelf kunnen vinden. Het is vaak een lange, maar boeiende weg om onze binnenwereld te leren kennen en er op te vertrouwen. Dit innerlijk weten, dit soort wijsheid, voedt de belangstelling voor spiritualiteit en ongebonden geloof.

Verbindende ervaring:
Spiritualiteit en religie, evenals denkbeelden uit de filosofie, verbinden ons met elkaar. Wij kunnen ons geraakt voelen, verwonderd zijn, vervuld van ontzag en je afhankelijk weten. Je bent uniek in je zoeken en tegelijkertijd oermenselijk verbonden.


Mijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
03-10-2024
Ontmoetingscentrum Immanuelkerk Veldhoven
Noord-Brabant
12-12-2024
Ontmoetingscentrum Immanuelkerk Veldhoven
Noord-Brabant
Evenement / Agenda delen: