Helen met de Tibetaanse klankschaal

Jack Peters van CenterSelf
13-10-2023
10:00
de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Noord-Brabant
€95
healing
workshop
Helende klanken van de Tibetaanse klankschaal

Je kunt klank zien en gebruiken als een helend instrument. Je hoeft gelukkig niet ziek te zijn om met klank als helend instrument te werken! Je kunt klank ook inzetten als preventief middel om aan je welzijn en je gezondheid te werken.

Een van de mooiste klankinstrumenten is de klankschaal. De metalen klankschaal wordt ook vaak Tibetaanse klankschaal genoemd. Volgens de overlevering worden deze klankschalen door de boeddhistische monniken gemaakt van zeven heilige metalen. Je hebt ze in allerlei klanken, soorten, maten en samenstellingen. Omdat ze zijn wat ze zijn, zijn klankschalen ook heel praktisch: zijn niet te groot, maken niet te veel herrie, je hebt er geen stopcontact voor nodig, etc.

Met een goede, zuivere klankschaal heb je een krachtig en prachtig klankinstrument bij de hand waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen. Dagelijks met de klankschaal spelen (werken) is een goede manier en ondersteuning om (preventief) aan je gezondheid, je balans, je ontspanning en je energie te werken.

Centraal in deze praktische workshop staat het leren werken met de klankschaal ter ondersteuning van je eigen gezondheid en welzijn. Je leert meer over de achtergronden van de klankschaal en je leert het juiste aanslagmateriaal kiezen en gebruiken. Verschillende manieren en technieken om de klankschaal te bespelen en wat daar de uitwerkingen van zijn, komen ook aan bod.

Omdat je met de klanken contact maakt met je lichaam en geest, is het van belang dat je de juiste, zuivere klankschaal gebruikt. Je wilt jezelf immers kunnen voeden met klanken die de juiste balans in resonantie hebben.

Voor deze workshop zijn er verschillende klankschalen van hoge kwaliteit aanwezig, die deze juiste lagen van resonantie in zich hebben. Voor deze schalen zijn het juiste aanslag- en aandraaimateriaal ook reeds voor je uitgezocht. Zowel de klankschaal als het aanslagmateriaal horen bij de workshop en kunnen tijdens de workshop aangeschaft worden.
Evenement / Agenda delen: