CURSUS | Rozenkruis en gnosis, een innerlijke verkenning

Het Gouden Rozenkruis, centrum Enschede
12-09-2023
20:00
Enschede
Overijssel
50,-
nieuwe-aarde
Uncategorized


De cursus Rozenkruis en gnosis raakt aan gedachten en vragen die leven bij iedere mens die op zoek is naar de bron die zijn bestaan kan verklaren.

Verlangen naar kennis of gnosis kan een mens in beweging brengen. Je voelt je dan aangetrokken door iets wat nog onbekend is, iets wat onbegrensd en onmetelijk is. Tegelijkertijd voel je je erdoor naar binnen geroepen, naar de verborgen diepten van je wezen. Is daar een vast punt van waaruit die kennisdrang, die onrust ontstaat? Zo kun je een even groot mysterie in jezelf ontdekken als wat je buiten je, om je heen vermoedt. Deze ontdekking is het begin van een zoektocht, die een verlangen opwekt naar gnosis. Gnosis is dan kennis van het hart, een innerlijk herkennen, een intuïtief weten.

‘Wat speelt zich af in de wereld waarin we leven? Wat ervaren we daarvan in onszelf? Vindt daar een ontwikkeling plaats die ons echt verandert? Ervaren wij innerlijk een hogere impuls, een prikkeling tot iets nieuws, tot levensvernieuwing? Een vernieuwing die niet van buiten, maar van binnenuit komt?’

Over dit soort vragen willen we spreken in de cursus Rozenkruis en gnosis. Spreekt het je aan en wil je je hierin verdiepen, dan ben je van harte welkom.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten: dinsdag 12 en 26 september, 10, 24 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december.

Meer informatie over de thema's die worden besproken vind je op:
https://www.rozenkruis.nl/rozenkruis-en-gnosis

Locatie: Lasondersingel 188, Enschede
Kosten: 50 euro.
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur (met koffie en thee).

Evenement / Agenda delen: