Activiteiten Gouden Rozenkruis, centrum Enschede

Centrum Enschede
Gouden Rozenkruis
Lezingen, bezinningsbijeenkomsten, cursussen
Enschede
Overijssel


Wie zijn we
We zijn een internationale groep van circa 20.000 mensen die hun leven bewust inrichten naar waarden uit de universele wijsheid. Rozenkruisers gaan ervan uit dat het innerlijke leven meer is dan gedachten en gevoelens. Misschien ken je de ervaring van een diepe innerlijke stilte, een stilte die van binnenuit uitvloeit en je hele zijn voor een moment vervult. In die stilte spreekt plotseling iets anders in je.

Rozenkruisers zeggen dat deze stem, ook wel de stem van de stilte genoemd, voortkomt uit het geestelijke beginsel in een mens, de onsterfelijke ziel, poëtisch omschreven als de rozenknop. Over het algemeen zijn we ons in de drukte van het alledaagse leven niet bewust van deze stem. Totdat de rozenknop op een stil, onbewaakt ogenblik getroffen wordt door het licht of de liefde van de Ene, dan antwoordt zij onmiddellijk. Dat moment zien we als het beginpunt van het rozenkruispad.

Wat doen we
Rozenkruisers staan net als ieder ander mens midden in de samenleving. We hebben het grote geluk dat we beschikken over tempels, ruimten met een atmosfeer vol lichte en sprankelende energie. Buiten onze tempels komen we regelmatig samen om over het gedachtegoed van het Rozenkruis, en hoe wij dit in onze levens kunnen toepassen, met elkaar te spreken. Ook voor belangstellenden zijn er bijeenkomsten.

De centrale gedachte is dat de mens in diepste wezen een beelddrager van het goddelijke is, in wezen iets oneindig groots. Het Ene, of het goddelijke is de levensbron waar alles uit voortkomt, die alles omvat en waar alles uiteindelijk naar terugkeert
Mijn evenementen


Datum
Evenement
Locatie
Provincie
Evenement / Agenda delen: