Midzomer zonnewende viering

Cawen - Carin Wennink
18-06-2023
20:00
De Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Noord-Brabant
€20
ceremonie
meditatie


Verbinden met de natuur, verbinden met het universum, verbinden met jezelf. De steencirkel en het labyrint helpen je daarbij.​


Werken met elementen Aarde en Vuur

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en de betekenis van midzomer of midwinter in het bijzonder. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de elementen Aarde (midzomer) of Vuur (midwinter) voor een zonnewende ceremonie. De ceremonies worden gedragen door de continue afwisseling van Licht en Donker.

Met midzomer biedt de Aarde ceremonie je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Stevig gedragen door het element Aarde en gehoed door het midzomerse licht kun je je schaduwkant onderzoeken en transformeren.
Het astronomische midzomerpunt in 2023 is op woensdag 21 juni om 14:48u. De viering is op zondagavond 18 juni 2023. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

Na de ceremonie kun je met je gevonden inzichten verblijven in de steencirkel of een wandeling maken door het grote labyrint of door een houten labyrint op je schoot. Heb je behoefte aan een extra inspiratiebron, is er de mogelijkheid om een orakelkaart of een handreiking uit de uitleg te gebruiken.

De avond wordt afgesloten met een moment om ervaringen te delen en gezamenlijk wat te drinken.
Evenement / Agenda delen: