DNA, Epigenetica en DNA Zelf-Healing

Saskia Bosman
13-09-2023
19:30
Zalencentrum Hingstman, Hoofdstraat 18, 9491 AE Zeijen (Dr.)
Drenthe
€13
doelgroep korting
nieuwe wetenschap


Lezing met begeleide meditatie, door Saskia Bosman

Wist je dat je bewustzijn en dat van je voorouders een diepgaande invloed heeft op je DNA en op welke informatie in je DNA tot uitdrukking komt in je lichaam? Wist je dat (chronische) stress, ontspanning en meditatie heel verschillende sets aan informatie in je DNA aanspreken?

Deze lezing gaat over ons erfelijkheidsmolecuul DNA dat in iedere cel aanwezig is en de enorme flexibiliteit en veranderlijkheid ervan. Het is onze ‘interne hard disk’ waarop informatie opgeslagen ligt, die zelfs overschreven kan worden onder bepaalde omstandigheden, waar onze innerlijke helingsprocessen ook een rol in spelen.

Het epigenetische systeem bestaat uit eiwitten die rond het DNA aanwezig zijn en stukjes informatie (genen) in het DNA tijdelijk aan of uit kunnen zetten. Het zijn de ‘bibliothecarisjes’ die op instructie van allerlei lichaamssignalen en ook van ons bewustzijn de ‘boeken’ met genetische informatie tevoorschijn halen en openen om tot uitdrukking te brengen in het lichaam en andere ‘boeken’ sluiten en opbergen.

Meditatie in de breedste zin van het woord (inclusief ontspannen en aandachtig in de natuur zijn) heeft een zeer heilzaam effect op je DNA en op hoe dit zich uitdrukt in je lichaam; de epigenetica. Hierdoor bevordert meditatie je gezondheid, inclusief je weerstand, dus het functioneren van je immuunsysteem. Meditatie zet ook het ontspanningssysteem in je lichaam aan, waardoor het stress-systeem tot rust komt.

Wat we gaan doen:
- Meditatie.
- Lezing met pauze.
- Gelegenheid voor vragen.

Datum: woensdag 13 september 2023.

Tijd: 19:30-22:00 uur.

Locatie: Zalencentrum Hingstman, Hoofdstraat 18, 9491 AE Zeijen (Dr.).

Entree: € 13,- (leden € 10,-).

Info (reservering niet nodig): Stichting Innerlijk Besef, https://innerlijk-besef.nl/dna/
Evenement / Agenda delen: