Zwemmen met dolfijnen in de Azoren

Saskia Bosman
28-06-2023
13:00
Sao Miguel, Azoren (Portugal)
Buitenland
1796,34
reizen


Zwemmen met dolfijnen in de Azoren

Avontuurlijke en innerlijke natuurbeleving met Dr. Saskia Bosman (bioloog)

wo. 28 juni t/m za 8 juli 2023

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Deze reis valt onder STO-reisgarantie (https://inspiradiance.nl/garantieregeling/). Zie ook de reisvoorwaarden (https://inspiradiance.nl/reisvoorwaarden/).

De dolfijnen in de Azoren (Atlantische Oceaan) nodigen je uit om met hen te komen zwemmen!

De eerste 2 groepen hebben er gezwommen met wilde dolfijnen in juli 2018 en juni 2022, wat een zeer bijzondere ervaring was! Op elke excursie vonden we wel een grote groep dolfijnen, die meteen om de zodiac boot heen kwamen spelen. Dolfijnen zijn intelligente, gevoelige, empathische en zelfbewuste dieren met eigen talen en dialecten, culturen, een sterk sociaal leven, speels en vol liefde. Door ons met meditatie voor te bereiden en ontspannen te snorkelen, voelen de dolfijnen en wij ons allemaal op ons gemak en is er des te diepgaander contact mogelijk. De aanwezigheid van dolfijnen om je heen maakt die kwaliteiten in je wakker, die zij zelf zo duidelijk belichamen: vreugde, speelsheid, humor, flexibiliteit, intelligentie, liefde, saamhorigheid, hulpvaardigheid, kunnen genieten van het leven en nog veel meer.

De plaatselijke touroperator is een ecotoeristische organisatie, die respectvol met de dolfijnen omgaat en zich actief inzet voor de wereldwijde bescherming van walvissen, bruinvissen en dolfijnen (samen de walvisachtigen). Aan boord van de zodiac is naast de schipper altijd een zeebioloog of natuurgids aanwezig, die volkomen vertrouwd is met het gedrag van alle dolfijnen- en andere diersoorten en daarom meteen zal zien of de dolfijnen zin hebben om met mensen te zwemmen of niet. Gelukkig hebben ze er vrijwel altijd zin in! Ze komen dan naar de boot, spelen eromheen, springen vaak het water uit, kijken ons aan en dit is een uitnodiging om hen met twee personen tegelijk te vergezellen in het water. Iedereen in de zodiac komt minstens 1 keer aan de beurt tijdens iedere 3 uur durende dolfijntocht.

Voor deze dolfijnreis is het belangrijk goed en zelfstandig te kunnen zwemmen, omdat we midden in de open oceaan zwemmen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen eraan deelnemen. Het is ook belangrijk om goed ter been te zijn vanwege het wandelen in Ponta Delgada en tijdens de excursies naar Sete Cidades en Furnas. Met rug-, bekken- of heupklachten of zwangerschap wordt deze reis sterk afgeraden omdat de zodiac boot bij het snelle heen- en/of terugvaren soms flink kan dansen op de golven. Ben je gezond en niet zwanger, dan kan het juist een heerlijk gevoel zijn.

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Portugal. Het vulkaaneiland São Miguel en de zee eromheen hebben een aangenaam klimaat: lekker warm, vaak schapenwolkjes, een wolk rond de vulkaantoppen en altijd een zeewindje, zodat het nooit te heet wordt. Het is een prachtig eiland met veel groen en bloemen, oude dorpjes en enkele vulkanen met mooie kratermeren en warme bronnen. Ponta Delgada is een sfeervol stadje met een oud en traditioneel-Portugees uitziend centrum.

Programma op het eiland São Miguel – 10 nachten:

Dag 1 (28/6) | Aankomst en transfer van de luchthaven naar het vakantiehuis.

Dag 2 (29/6) | Vrije dag om te acclimatiseren.

Dag 3 (30/6) | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 4 (01/7) | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 5 (02/7) | Jeep Tour en activiteiten in/rond kratermeer Sete Cidades; hele dag.

Dag 6 (03/7) | Vrije dag.

Dag 7 (04/7) | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 8 (05/7) | Thema-excursie naar Furnas, warme bronnen en kratermeer; de hele dag.

Dag 9 (06/7) | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 10 (07/7) | Vrije dag.

Dag 11 (08/7) | Vertrek met transfer van het vakantiehuis naar de luchthaven.

De volgorde van de dagen kan nog veranderen.

Verdere (praktische) informatie: zie https://inspiradiance.nl/dolfijnreis-azoren-2022/

Evenement / Agenda delen: