Genietend Verdiepen in Egypte

Lydia Atema - Atma Reizen
18-02-2025
15:00
Egypte
Buitenland
€ zie website
vroegboek korting
meditatie
reizen


Met VROEGBOEK voordeel aanbieding tot 1 juni!

Ontspan en verzacht je basis
zodat je vrij in de wereld van je relaties
met anderen kunt zijn!

Programma met meditatiereis van 18 t/m 28 februari 2025

Wil je even helemaal tot jezelf komen? Een vruchtbare reis maken waarin je je als herboren voelt. In de reis is de mythologie en tempels rondom vruchtbaarheid, geboorte en weder geboren worden. De dagen voor de lente zonnewende zijn in het oude Egypte gewijd aan Isis. Isis de moeder, de sensuele vrouw, de zuster. In het festival van Isis waarin de terugkeer van het leven aan de wereld wordt gevierd.

Heb je gelezen over de Egyptische mythologie en de veelheid aan aspecten in de vrouwelijke en mannelijke krachten? Hathor en Horus, Isis en Osiris. Aspecten en diepten van het vrouwelijke en mannelijke die uit en in één geheel zijn. Mythen met een symboliek betekenis die in de loop van de tijd meer en meer uiterlijk werd begrepen in plaats van innerlijk verstaan. Tempels gewijd aan deze natuurkrachten: Isis, Osiris en Hathor zijn gebouwd op krachtig energetische en liefderijke aardeplekken.

Deze verdiepende reis is zo opgebouwd dat je de diverse vrouwelijke en mannelijke natuurkracht energie in de tempels, in zachtheid in jezelf kunt ervaren.

In de meditatiereis varen we regelmatig op de Nijl om ons met haar magie te verbinden. Aswan is omringd met water.... heelrijk om JeZelf daarin 'in energie' te laten samenvallen. Meditatie oefening waarin je dieper en dieper in jeZelf samenvalt.


De dagen tijdens de spirituele reis:
* Aswan naar de tempel van Philae gewijd aan Isis. We varen ook naar het minder bezochte Bigeh eiland waar de restanten van de Osiris tempel zijn. Je zult hier de oude mystiek tot in elke vezel van je lichaam voelen.

* Kom Ombo ligt aan het water van de Nijl en resoneert op de buik. Op vruchtbaarheid en geboorte.

* El Kab. Het gebied El Kab is een fijn zacht en krachtig woestijngebied resonerend met de maanenergie. Wat in de meditatiereis tot nu is aangeraakt, kan in de energie van dit zachte gebied stromen en oplossen.

* In de tempel van Karnak gaan we op zoek naar ‘de mannen met de sleutel’ om een aantal tempels te bezoeken en ervaren waar weinig toeristen komen.

* We bezoeken Abd’allah, een sheikh uit een dorpje net voorbij Karnak. Hij is een healer en vertelt ons over de wijze waarop in zijn Sufi traditie wordt geheeld. Prachtig om een inkijkje te nemen in deze zo andere manier van helen die sjamanistische invloeden heeft.

* De tempel van Hathor in Dendara. Hathor is één van de oudste godinnen. Of eigenlijk is ze geen godin maar een oerruimte. Haar naam betekent ‘Het huis van Horus’.

* de tempel van Isis/Osiris in Abydos. Dendara en Abydos vormen het vrouwelijk en mannelijke centrum van de energie uit het chakra energiesysteem, het hart. Abydos is één van de meest energetisch krachtige plek in Egypte.

Voel jij je van binnenuit geroepen? Neem dan contact met me op en we maken een telefonische afspraak (via de Signal app). We maken kennis met elkaar en spreken over jouw wensen en verlangens in een meditatiereis Egypte.

Laat je verder inspireren door deze link te volgen:
https://www.atma-reizen.nl/egypte/meditatiereis-egypte.html
Evenement / Agenda delen: