Meditatief klankhealing concert in Huys Kaldenbroeck te Lottum

John Kremer
07-07-2024
15:30
Huys Kaldenbroeck te Lottum (nabij Venlo)
Limburg
€ 15,--


Meditatief klankhealing concert in Huys Kaldenbroeck te Lottum (nabij Venlo).
Een prachtige plaats in de natuur bij Kasteeltje Kaldenbroeck.
Geniet van de helende klanken tijdens het concert en eventueel een mooie wandeling in deze bijzondere omgeving, vooraf of achteraf.
Tevens is er een terras aanwezig.

Zondag, 7 juli 2024 van 15:30 tot 17:00 uur.
Deelnamekosten: € 15,--.

Voor meer informatie en/of aanmelding:
info@kaldenbroeck.nl of j.kremer@hetnet.nl

Na aanmelding ontvang je een e-mail met de locatie gegevens en verdere informatie.

John geeft op regelmatige basis meditatieve klankhealing concerten en doet dit al sinds 1996. Hij heeft in de loop van de vele jaren op veel plaatsen in ons land concerten gegeven.
Waar vroeger de nadruk lag op klankschalen heeft daar de laatste jaren een verschuiving in plaats gevonden, namelijk in die zin dat meditatieve snareninstrumenten en intuitieve zang momenteel min of meer de hoofdrol spelen. Er zijn echter ook nog steeds een paar klankschalen en gongs aanwezig met hun heilzame trillingen.
John speelt al sinds eind 70er jaren gitaar en heeft in de 80er/90er jaren ook diverse andere instrumenten, zoals drums en basgitaar, in diverse bands gespeeld. Halverwege de 90er jaren is hij geswitched naar solo concerten in de meditatieve sfeer. Hij heeft 12 jaar lang (1990-2002) intensief vele cursussen en workshops gevolgd bij het destijds drukbezochte esoterische centrum "Malva Meditatie" (later Malva Opleidingen), waar al geleerd werd dat snareninstrumenten eigenlijk de meest heilzame werking hebben van alle muziekinstrumenten (mits op de juiste wijze bespeeld). Deze informatie kwam vanuit de astrale wereld via dieptrance medium Lex Persoon, die de geestelijk leider was van Malva Meditatie. Bij Malva Meditatie heeft John ook esoterische colleges gevolgd.
De manier waarop John de snareninstrumenten bespeeld is gebaseerd op de basiskennis van de Indiase traditionele muziek, welke hij geleerd heeft vanaf het jaar 2000, o.a. in een aantal workshops die hij volgde bij Ashoka en Rishabh Dhar. Ashoka is een Indiase zangeres en muziekguru en haar zoon Rishabh begeleid haar op pakhavay (Indiase drum). Tevens heeft John workshops m.b.t. de basiskennis van de Indiase meditatieve muziek gevolgd bij Micha Stemerding (de instrumentenbouwer die de Ganesh sitarlier gebouwd heeft die John bespeeld). John heeft echter met deze basiskennis zijn eigen manier van intuitief geimproviseerde concerten ontwikkeld vanuit de kracht van zijn essentie en deze zijn nooit precies hetzelfde als een voorgaand concert.
Tevens is John gediplomeerd chakrahealer, acupresseur, stoelmasseur en lifecoach.

Namasté. Ik groet het licht in U 🐬 🙏 🍀 💜

YouTube voorbeeld, maar toch altijd anders omdat het intuïtief gespeeld wordt:
https://youtu.be/Mk1h_NjBGyo (kopieëren en plakken) 🙏🍀💛
Evenement / Agenda delen: