Introductieworkshop: Klankschalen leren bespelen

In je Kern
25-05-2024
14:00
Haarlem
Noord-Holland
€70
muziek, zang en dans
workshop


Nieuwsgierig naar de impact van klankschalen en hoe ze kunnen bijdragen aan ontspanning in jouw leven? Dan is deze toegankelijke workshop in een huiselijke setting precies wat je zoekt!

Tijdens deze workshop ga je vooral veel zelf aan de slag en ervaren. Na een korte introductie over klankschalen leer je hoe je ze kan bespelen en kan inzetten bij jezelf en anderen. Klankschalen zijn in veel settings toepasbaar. Bijvoorbeeld in de kinderopvang, ouderenzorg, bij yoga en meditatie, voor mensen met een beperking etc. We doen verschillende oefeningen waarin je kan ervaren wat de klanken doen met jouw lichaam en geest. Je leert hoe het is om te geven en te ontvangen. Ook leer je verschillende aanslag technieken en kloppers kennen.

Tijdens de workshop laat ik je ook andere instrumenten zien en ervaren die een rustgevende en ontspannende werking hebben.
Als je zelf één of meerdere Tibetaanse klankschalen hebt dan kun je die meenemen om mee te werken. Ook zijn er genoeg klankschalen aanwezig om aan de slag mee te gaan. Aan het einde is er de mogelijkheid om klankschalen aan te schaffen.

De workshop eindigen we met een fijne mini klankreis waarin je je mag laten onderdompelen in klank en je alle opgedane kennis en ervaringen kan integreren.

In deze workshop leer je:
-meer over de werking van klankschalen
-(je eigen) klankschalen te bespelen
-hoe je klankschalen kunt toepassen bij jezelf en anderen
-andere klankinstrumenten kennen die ontspanning kunnen geven

Praktisch:
- Tijdens de workshop wordt er gezorgd voor thee en lekkernijen
- Draag comfortabele kleding en neem een dekentje en warme sokken mee
- De kosten voor deze workshop bedragen €70,- exl. kosten Hipsy
- Er is plek voor maximaal 6 deelnemers

Locatie: Tugelastraat 3E, 2021TA Haarlem

Inloop: 13:45
Start: 14:00
Afronding en naar huis: 17:00
Evenement / Agenda delen: