De pijnappelklier, middelaar tussen binnen en buiten

Saskia Bosman
20-10-2024
14:00
De Krachtstek, Wognum (NH)
Noord-Holland
€20
meditatie
nieuwe wetenschap


Presentatie met meditatieve oefeningen, door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Hoe kun je de pijnappelklier inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei? Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De pijnappelklier is de middelaar tussen binnen en buiten. Deze klier speelt een krachtige rol in onze gezondheid en ons bewustzijn. In deze lezing wordt het volgende besproken: Waar ligt de pijnappelklier in ons brein? De pijnappelklier als regelaar van ons waak-slaapritme. Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan, de ‘radiokristalletjes’ in de pijnappelkliercellen. Verkalking en ontkalking van de pijnappelklier. De pijnappelklier, het onstspanningssysteem, meditatie en zelfgenezend vermogen. De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk. Wat oude en nieuwe culturen over de pijnappelklier wisten. De pijnappelklier als kosmische antenne. We zullen enkele meditatieve oefeningen doen die de werking van de pijnappelklier ondersteunen.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 45 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie. https://inspiradiance.nl


Datum en aanvangstijd: Zondag 20 oktober 2024. Inloop 13.30 uur, start lezing 14.00 uur.

Locatie: De Krachtstek, Oosteinderweg 24, 1687AC Wognum (NH).

Er zijn enkele parkeerplekken op het terrein, naast en achter het pand. Parkeren kan ook op de parkeervakken langs de weg of op het terrein van de stoomtrein op de Spoorstraat op 5 minuten loopafstand. Tevens is er een bushalte op enkele meters van de Krachtstek, busnr. 133, bushalte Oosteinderweg.

Entree: €20,- pp. Koffie en thee inbegrepen. Graag contant en zo mogelijk gepast betalen. Pinnen is niet mogelijk.

Aanmelden: Is alleen mogelijk via onderstaande link.

Na aanmelden ontvangt men een bevestiging. Als dit niet het geval is, (hangt van computersysteem af) kun je voor de zekerheid even mailen, https://forms.gle/gkb7UYMXmUyUJRKq7 , Ria van der Gragt, tel. 0613518793, gvgria@gmail.com)
Evenement / Agenda delen: