Qigong, Martial Arts en Energywork

Saryo van Lakerveld en Eva Bergerova
13-07-2024
17:00
L'Huy Preau, Frankrijk
Buitenland
€ 345
vroegboek korting
healing
retreat


QIGONG, MARTIAL ARTS | ENERGY WORK

Chinese Martial Arts - Wushu-Kung fu, zijn oude technieken die zijn ontwikkeld voor de unieke ontwikkeling van het menselijk lichaam, de geest en de ziel. Van elementaire zelfverdediging, via de beheersing van de geest, helende oefeningen en medische Qigong of combat Tai Chi tot het spirituele deel dat verder gaat dan het zicht en tastbare zelf en het verkennen van 'Tao'.

Onze school, ´The Soaring Eagle School´ is van Taoïstische oorsprong, dus we nemen al deze praktijken mee. Tijdens onze week verkennen we het bewustzijn in het lichaam, openen we de poorten van de Qi-energie (Levensenergie), vinden enkele van onze mentale patronen en laten ze los.

Wat ontvang je hier in en waarom doe je het?
• Maak verbinding met je eigen lichaam, geest en ziel
• De Qi - Energie voelen
• Ontspan + Loslaten
• Blokkades in de energiestroom in het lichaam vinden en ermee werken
• Houdingsoefeningen - Afstemming van het lichaam
• Wervelkolomoefeningen - laat de pijn in wervelkolom en je hele rug
• Ontspan de zenuwen / Ontspanning
• Stijging van het immuunsysteem
• Versterking van je spieren, pezen en banden
• Aarding op aarde, zelfvertrouwen vergroten

Wat oefenen we
• Qigong 8 stukjes Brokaat (Baduan jin) - de meest voorkomende klassieke en zeer gemakkelijk te leren Qigong, rekken, opening van de sensatie van de energie en voering naar inwendige organen.
• 3 energieschommelingen - dynamische Qigong, Gods playing in the clouds, 5 dierlijke Qigong (dieper strekken). Dit zijn andere Qigong vormen en we zullen kijken naar de medische, energetische en spirituele aspecten van deze vormen.
• Ook het gevechtsaspect van Martial Arts, zoals basisstoten, trappen en houdingen, die ook belangrijk zijn voor het uitvoeren van een juiste manier van Qigong.
• Taoïstisch ademwerk zal een speciale bonus zijn voor het hele programma (verdieping van de ademhaling, zodat er meer zuurstof in het lichaam komt, organen beter werken, innerlijke organen masseren, adem veranderen in Qi).

Voor gevorderde beoefenaars is er een speciaal programma, gericht op hun eigen niveau van Martial Arts, inclusief de hele vorm van Tai Chi Style Yang, Family Yao.

Deze week is van 13 – 20 juli en wordt gegeven door Eva Bergerova. Zij spreekt Engels, maar kan ook redelijk goed Nederlands spreken en verstaan.

Preau is een plek om tot jezelf te komen, te genieten, verbonden te raken en weer op te bloeien. De accommodatie, het eten, de natuur, de mensen van Preau en de ruimte om te genieten, maken de week compleet. Iedereen kan deze week meedoen.

Meer informatie over deze week kun je krijgen bij Eva eberger@kpnmail.nl of 06 23883406.

EVA BERGEROVA

Eva is geboren in Tsjechië. Ze is theaterregisseur, danseres en martial artist.

Ze werkte in veel theaters, niet alleen in Tsjechië, was mede-oprichter van 2 theaters, was regisseur in 3 theaters en creëerde veel optredens op het podium. Eva geeft ookworkshops in haar rituele theatermethode - “STEP OUT OF THE STORY”. Deze methode is gebaseerd op Conscious Dance, Chinese krijgskunsten en theaterimprovisatie.

Een paar jaar geleden verliet Eva Praag voor haar verblijf in Nederland. Ze beoefent al meer dan 25 jaar Chinese vechtsporten (Wushu / Kungfu), zowel uiterlijke als innerlijke stijlen. Haar leraar Yuri Belov runt een van de grootste traditionele vechtsportscholen in Rusland. Sinds kort traint ze ook op afstand bij de Amerikaanse leraar Bruce Frantzis. Eva heeft een kleine ´Soaring Eagle club´ in Rotterdam.

Eva Bergerova: +31 6 23883406 | eberger@kpnmail.nl
​Datum en Tijd: 13 juli (17.00) tot 20 juli (10.00)
Prijs: €345,00 (320,00 voor 1juni).
Dit is exclusief verblijfskosten. Kijk hier voor de prijzen

Voor meer info over de week, ga naar https://www.preau.nl/qigong
Boeken via Preau info@preau.nl, 0573-221199

*Saryo en Eva geven hun Zomer Dans week “Alchemie v/h Hart” op 20-27 juli.
Evenement / Agenda delen: