Thema avond Rozenkruis Hilversum

Rozenkruis Hilversum
06-02-2024
20:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ vrijwillig
Uncategorized


Op dinsdag 6 februari van 20.00-22.00 uur is er bij het Rozenkruis Hilversum een thema-avond getiteld: De dynamiek van de stilte.

Een werkelijke ontmoeting verandert iets in je. Wandelen in een prachtig natuurgebied, onder een wolkeloze hemel, ordent je gedachten. Lopen langs de vloedlijn… golven die af en aan rollen, laten het onvermijdelijke ritme van het leven voelen. De zang van een merel maakt gelukkig. De avondstilte die indaalt in de natuur geeft rust.

Een echte ontmoeting kenmerkt zich door wederzijds vertrouwen en openheid. Een bereidheid tot aandacht voor de ander. Een goed gesprek heeft dan een eigen soort stilte, een stilte van welwillendheid, waarin een afwisselend spel van luisteren en mededeelzaamheid ontstaat. Een andere kijk op de dingen breekt plotseling tijdens zo’n gesprek open. Een gedachte of gevoel verschuift naar een ruimer gebied. Het is niet meer alleen van jou. En misschien herinner je je een moment van ‘stil staren’, zomaar, in de nachthemel of gewoon door het raam naar buiten waarin je dichtbij jezelf iets heiligs ervoer.

Een ontmoeting is mogelijk wanneer je de aanwezigheid van de ander of het andere erkent. De natuur en de ander zijn zichtbaar en dus makkelijk te erkennen. Dat ligt anders bij ‘het onbeweeglijke’ dat in je hart aanwezig is. Het zaad van de Ene, de ziel, is onzichtbaar. Hoe beweeg je nu toch van het uiterlijke naar het onzichtbare, innerlijke leven?

Wil je je hier samen met mensen die aangesloten zijn bij het Gouden Rozenkruis in verdiepen, dan ben je van harte welkom bij deze thema-avond.

Toegang: vrijwillige bijdrage, adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer info www.rozenkruis.nl/hilversum en https://www.facebook.com/SchoolvanhetRozenkruisHilversum/ of bel met 023-5186185Evenement / Agenda delen: