DNA, epigenetica en DNA Zelf-Healing

Saskia Bosman
30-05-2022
19:30
InspiRadiance
Online
€15
healing
nieuwe wetenschap


Online lezing met een geleide meditatie, door Dr. Saskia Bosman, bioloog en bewustzijnstrainer

Wist je dat je bewustzijn en dat van je voorouders een diepgaande invloed heeft op je DNA en op welke informatie in je DNA tot uitdrukking komt in je lichaam? Wist je dat (chronische) stress, ontspanning en meditatie heel verschillende sets aan informatie in je DNA aanspreken?

Deze lezing gaat over ons erfelijkheidsmolecuul DNA dat in iedere cel aanwezig is en de enorme flexibiliteit en veranderlijkheid ervan. Het is onze ‘interne hard disk’ waarop informatie opgeslagen ligt, die zelfs overschreven kan worden onder bepaalde omstandigheden, waar onze innerlijke helingsprocessen ook een rol in spelen.

Het epigenetische systeem bestaat uit eiwitten die rond het DNA aanwezig zijn en stukjes informatie (genen) in het DNA tijdelijk aan of uit kunnen zetten. Het zijn de ‘bibliothecarisjes’ die op instructie van allerlei lichaamssignalen en ook van ons bewustzijn de ‘boeken’ met genetische informatie tevoorschijn halen en openen om tot uitdrukking te brengen in het lichaam en andere ‘boeken’ sluiten en opbergen.

Meditatie in de breedste zin van het woord (inclusief ontspannen en aandachtig in de natuur zijn) heeft een zeer heilzaam effect op je DNA en op hoe dit zich uitdrukt in je lichaam; de epigenetica. Hierdoor bevordert meditatie je gezondheid, inclusief je weerstand, dus het functioneren van je immuunsysteem. Meditatie zet ook het ontspanningssysteem in je lichaam aan, waardoor het stress-systeem tot rust komt.

Ook over de onbekende 98% DNA die vaak ‘junk DNA’ genoemd wordt en waarin nog vele verborgen vermogens en evolutiecodes op ons liggen te wachten.

Online via Zoom, de lezing wordt opgenomen.

Datum: maandag 30 mei 2022. Tijd: 19:30-22:30 uur.

Deelnameprijs per persoon: € 15,- per persoon (dus niet per computer). Te betalen voorafgaand aan de lezing.

Aanmelden: via de ticket-knop onderaan deze link https://inspiradiance.nl/activiteit/online-lezing-over-dna-epigenetica-en-dna-zelf-healing-2/ . Als je deze avond niet kunt, kun je je toch aanmelden en dan ontvang je na afloop de link naar de video opname.
Evenement / Agenda delen: