Interactieve, online live sessie: Holistische visie op ontstaan en aanpak van verslaving

Rob Derksen
16-07-2024
19:30
Online via Zoom
Online
€45 (voor 3 avonden)
healing
webinar


In deze online live sessies (gegeven door Rob Derksen, via Zoom) wordt er gewerkt aan specifieke thema's die ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.

Maximaal 15 personen per thema.

In totaal 5 thema's. Elk thema wordt gedurende 3 dinsdagavonden behandeld: 1 visie avond en 2 vraag en antwoord avonden. (van 19:30 tot uiterlijk 21:00 uur).

Je kunt per thema inschrijven.

Prijs per thema: € 45,- voor de 3 avonden.

De opbouw per thema’s is als volgt:

Tijdens de 1ste avond geeft Rob zijn visie en uitleg op het betreffende thema.
Tijdens de 2e en 3e avond gaat hij in op vragen van de deelnemers. De vragen kunnen na de visie avond ingediend worden of tijdens de live sessie gesteld worden.

Thema 5:
Een holistische visie op het ontstaan en de aanpak van verslavingen en probleemgebruik.

16 juli - Visie avond
23 juli - Vraag en antwoord avond
6 augustus - Vraag en antwoord avond

Dankzij de aanpak van mijn eigen verslavingen, heb ik deze holistische zienswijze op ontstaan en aanpak kunnen ontwikkelen. Een holistische heeft een aantal wezenlijke verschillen met de reguliere aanpak. Onder andere:
Een verslaving zou niet als een ziekte gezien moeten worden, maar als een boodschap.
Een boodschap die ons bewust maakt wat in ons uit balans is en welke emotionele ballast om aandacht vraagt, wat wij uit onszelf moeten leren halen wat wij nu uit een middel of een activiteit halen en wat wij in ons leven anders zouden moeten doen om niet steeds weg te willen vluchten.
Eens verslaafd, altijd verslaafd, klopt niet.
Een gebruik komt misschien wel steeds terug, maar dan puur omdat de thema’s niet volledig zijn aangepakt. Dus niet omdat het een waarheid is dat je er nooit meer vanaf komt, maar ‘gewoon’, omdat er nog werk aan de winkel is.

Je bént niet verslaafd.
Ook al heb je een verslaving, je bént niet verslaafd. Deze ‘fout’ in onze taal heeft een enorme invloed op onze identiteit en maakt het moeilijk om van een verslaving of probleem af te komen. Wat je wél bent, is een autonoom, krachtig en liefdevol wezen die van alles heeft meegemaakt, waardoor een verslaving is ontstaan. Ook ben je in jouw wezen vrij van welke verslaving dan ook.

Tijdens deze bijeenkomsten geef ik je mijn visie op verslavingen en probleemgebruik en geef ik een aantal zeer bruikbare tips om aan de slag te gaan.


De overige thema bijeenkomsten zijn:

- Thema 1: Onderscheid maken tussen de autonome Ik en het verwonde innerlijk kind (27 febr en 5 en 19 maart).
- Thema 2: Werken aan schaduwkanten (2, 9 en 23 april)
- Thema 3: Contact maken met je ziel, je missie en je passie (7, 14 en 28 mei)
- Thema 4: Anders kijken naar psychische klachten en labels (11, 18 juni en 2 juli)
Evenement / Agenda delen: