Krachtvoer, een werelds verhaal over voeding – Marieke de Zwaan

Op Hodenpijl
06-03-2024
20:00
Schipluiden
Zuid-Holland
€ 21,50
nieuwe-aarde
workshop


Op woensdag 6 maart is Marieke de Zwaan te gast voor een lezing over voeding, ondersteund door zang en piano. Marieke heeft het voorrecht gehad om te mogen wonen op de mooiste plekken ter wereld. Ze heeft geproefd van de zoetste bananen en sappigste mango’s. Maar tegelijkertijd zat ze vast in de negatieve spiraal van migraine en steeds meer lichamelijke klachten… Waar lag voor haar de doorbraak naar een vitaler leven?

Maar ook, hoe gezond is ons voedsel, hoe komt het tot stand, wat kunnen wij doen om duurzamer en tevens gezonder te leven? Ze neemt je mee op voedingsreis langs de continenten en onthult haar geheimen.

Marieke de Zwaan is opgegroeid in een gezin met sterke banden met de agrarische wereld. In 2001 studeerde ze af aan de TU Delft en werkte ze aansluitend als architect voor verschillende multinationals. Ze reisde vervolgens tien jaar met haar gezin over de wereld alwaar haar voedingsreis begon.

Ze begon in te zien dat gezonde voeding vaak zo plastisch wordt benaderd, enkel bekeken vanuit nutriënten. Maar voeding is zoveel rijker dan dat. Een quote die Marieke in al haar vezels van haar lichaam voelt is de volgende ‘Food is not rational. Food is culture, habit, craving and identity.’ Pas als je aandacht hebt voor alles wat met voeding samenhangt, dan gaat voeding voor je werken…

‘Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde!’
‘Gaaf verhaal, inzichten & doorbraken, erg inspirerend!’
‘Wow wat heb jij mij geraakt. Ik tik dit bericht terwijl de tranen over mijn wangen lopen…’
‘Heerlijk, ik was even op een gezonde vakantie!’
‘Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil, heel knap!

Prijs lezing: € 21,50
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 49,-
Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: