Crosby, Stills and Nash – het verhaal en de muziek

Op Hodenpijl
18-02-2024
15:00
Schipluiden
Zuid-Holland
€ 21,50
muziek, zang en dans


Ga mee naar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. In een roerig Amerika ontstaat, midden tussen het oorlogsgeweld, de politieke moorden en de rassenrellen, een muzikale tegenbeweging. Een nieuwe generatie laat zich horen. Love and peace.

Na eerst met zijn drieën twee albums te hebben uitgebracht spelen Crosby, Stills en Nash, samen met Neil Young, op het legendarische Woodstock Festival.

Een optreden waarmee ze in een klap de woordvoerders van deze generatie worden. Drie lastige persoonlijkheden, eigenwijs en tegendraads. Hun muzikaliteit en samenzang zijn echter hun kracht. Veel van hun nummers zijn absolute klassiekers geworden.

Crosby, Stills & Nash – drie jongens uit California, Florida en Engeland – komen op aandringen van ‘mama Cash Elliot’ elkaar tegen en zingen voor het eerst ergens in september 1968 met elkaar in een huis in Laurel Canyon, het epicentrum van the Sound of the West Coast. Eind mei 1969 komt hun eerst plaat uit waarvan er 2 miljoen verkocht worden; half augustus 1969 spelen ze – samen met Neil Young – op het legendarische Woodstock Festival – een optreden waarmee ze in een klap de woordvoerders van hun generatie worden. Huntweede album – Deja Vu – wordt een van de grootste albums uit de pophistorie. Dan valt de groep – enkele hoogtepunten daargelaten – langzaam uit elkaar en is hun muzikale momentum voorbij. Maar hun nalatenschap is groot.

Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon vertellen – tegen de achtergrond van die turbulente periode uit de recente Amerikaanse geschiedenis – het verhaal over Crosby, Stills en Nash en zingen hun nummers.

‘’t Was een tijdmachine, wat hebben die gasten me een mooie avond bezorgd’; ‘Eindelijk snap ik de tekst van Guinnevere’; ‘Aanstekelijk trio dat echt plezier heeft in wat ze brengen’;‘Gaaf en inspirerend; ik heb m’n platen weer uit de kast gehaald en beluisterd’

Prijs concert: € 21,50

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: