Reizen langs de sterrenweg – Huberta en Arno

Op Hodenpijl
02-02-2024
20:00
Schipluiden
Zuid-Holland
€0
vrijwillige bijdrage
workshop


Een herberg met liefde – Een reisverhaal met 33.000 gasten, 300 vrijwilligers, op 2 plekken en met 17.000 km op de pelgrimswegen.

In de Middeleeuwen werd de pelgrimsweg naar Santiago gezien als een aardse weerspiegeling van de hemelse Melkweg. Alles was immers verbonden met alles. Op die camino – de Sterrenweg – hebben Huberta en Arno deze verbinding met anderen en het andere diep ervaren. Tegelijk zijn zij hun eigen weg gegaan. De buiten-gewone wereld van de camino nodigt uit om vrij én verbonden te zijn.

In het boek Reizen langs de Sterrenweg beschrijven zij hoe de camino hun levens radicaal verandert. Ze beginnen hun herberg L’Esprit du ChemiN. Veel pelgrims schreven over deze magische pelgrimsweg. Nog niet eerder vertelden twee herbergiers hun verhaal. Wat betekent het om een pelgrimsherberg te draaien? Hoe geef je gastvrijheid vorm, ook als de camino steeds drukker wordt? Hoe houd je de drempel van de herberg laag, terwijl je voor eigen rekening en risico werkt? Hoe zorg je voor goed onderdak én heb je aandacht voor de ‘innerlijke reis’? Zo ontdekken zij gaandeweg dat ook het herbergier-zijn een pelgrimstocht is: langs toppen, door dalen en met onverwachte wendingen. Een echt reisverhaal: ik vertrek én kom thuis.

Op vrijdag 2 februari vertellen Huberta en Arno met een (interactieve) presentatie over deze reis; ontdek waarom die Sterrenweg hen al zo lang boeit en wat dat betekent voor hun leven. Welke enorme ontwikkeling het pelgrimeren in die 20 jaar doormaakt en hoe het juist in deze tijd van kan betekenis zijn.

Pelgrim voor altijd
Voor de ommezwaai was Arno manager bij de overheid, Huberta werkte als trainer en in het theater. Zij liepen individueel (1999/2000), en later ook samen (2002), naar Santiago. Van 2009-2012 leggen ze bijna 6.000 kilometer af tot de grens van Syrië te voet naar Jeruzalem. Hun volgende bestemming is nog steeds Aleppo.
In 2003 beginnen ze de non-profit herberg Saint-Jean-Pied-de-Port, aan de voet van de Pyreneeën. Vanaf het begin ligt er een relatie met Op Hodenpijl. Het wordt een groot succes, dikwijls is de herberg tot het laatste bed bezet. De camino wordt drukker en drukker: reden om te vertrekken. In 2014 kopen ze een oude wijnboerderij in de Bourgogne en beginnen daar opnieuw.

Wil je een avondje mee op tocht en deelgenoot worden van dit bijzondere avontuur? Je bent van harte welkom!

Deze lezing is op vrije donatie, net als de herberg van Huberta en Arno, mocht u graag een financiële bijdrage willen doen dan vinden wij het fijn als u dit contant meeneemt op deze avond. Wilt u er graag bij zijn, dan vinden wij verzoeken wij u aan te melden zodat wij een indicatie hebben van het aantal verwachte gasten.

Lezing: vrije donatie
Maaltijd inclusief lezing: € 27,50
Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: