Parapsychologie – wetenschap van de nieuwe (transitie) tijd

Stichting Estia
31-01-2024
19:30
Ons Trefpunt, Rosmalen
Noord-Brabant
€15,00
networking
workshop


Lezing Door Richard Krebber, parapsycholoog bekend van het TVprogramma 'Het zesde zintuig'.
‘Parapsychologie, de Wetenschap van de Nieuwe Tijd?’(Uittredingen, Bijna-dood ervaringen, Reïncarnatie)
In hoeverre is de parapsychologie een wetenschap en op welke wijze kan zij ons behulpzaam zijn in de Nieuwe Tijd? De parapsychologie is zowel ‘n exacte- als een sociale wetenschap. De exacte tak houdt zich vooral bezig met bewustzijnsonderzoeken o.a. op het gebied van telepathie (‘Ganzfeld experimenten’) en psychokinese (‘Micro-PK experimenten’). Deze ‘verschijnselen’ vertellen ons veel over de mens en over ‘bewustzijn’. In deze tijd waarin we in een transitie zitten van een ‘Informatietijdperk’ naar een ‘Bewustzijnstijdperk kan de parapsychologie hierin voor ons een belangrijke ‘gids’zijn.

Richard Krebber M.A. (1956) studeerde parapsychologie bij prof. Henri van Praag aan de International Unversity te Lugano, Zwitserland. Daarvóór volgde hij een paramedische opleiding, specialiseerde zich in de Cytologie (celkunde) en verrichte hij onderzoekswerk op het gebied van de histopathologie (SSDZ, Delft), immunologie (Rijnstaete, Arnhem) ontwikkelingsneurologie (rijksuniversiteit Groningen) en moleculaire biologie (rijksuniversiteit Utrecht). In 1991 haalde hij zijn mastersdegree (M.A.) in de parapsychologie. Hij was van 1992 tot 2004 directeur van de stichting Platform Paranormal Contact in Rijsbergen. Daarna heeft hij het Integraal Parapsychologisch Adviesbureau (IPA) in Breda opgezet. Hij publiceerde talrijke artikelen over parapsychologische- en spirituele onderwerpen in verschillende tijdschriften en schreef eerder ‘Spookhuizen en Geestverschijningen’(Citadel, 1997), ‘Het Zesde Zintuig’ (Andromeda, 2008)
en ‘Spirituele Gekkies’ (Oorsprong, 2022). Hij heeft een vrijgevestigde praktijk in Breda waarin hij zich bezighoudt met counseling, coaching en consultancy.
Evenement / Agenda delen: