Veluwe Tibetaanse Kunst Teken/Schilderretraite, 8d incl. alle overnachtingen en maaltijden

School for Tibetan Buddhist Art
03-08-2024
00:00
Loenen, VELUWE
Gelderland
€735
retreat
workshop


Thangka Zomerretraite 2024
Za 3 t/m za 10 aug. incl. alle overnachtingen en maaltijden

Een zomer vol Tibetaanse Kunst!

In deze Thangka Zomerretraite op de Veluwe (incl. alle overnachtingen en maaltijden) leer je een Boeddha te tekenen of schilderen volgens de Tibetaans-Boeddhistische thangka traditie.

Deze thangka schildercursus onderscheid zich door de persoonlijke benadering en begeleiding (Carmen neemt contact met je op om te bespreken wat het beste onderwerp en aanpak voor jou is) waardoor de retraite geschikt is voor beginners, half-gevorderden, en gevorderde thangkaschilders.
Door haar bezielde aanpak weet Carmen iedereen te motiveren en het beste in zichzelf naar boven te halen, en creëer je een prachtige tekening of schildering. Tijdens deze retraite worden alle stappen van de thangka behandeld.

Beginners (ja, ook die zonder enige tekenervaring!) starten volgens de thangka-traditie bij de basis, en leren de eerste dag het Gezicht van de Boeddha te tekenen (met alle achtergronden en symboliek erbij). Daarna leer je een volledige Boeddha te tekenen, waarbij je kunt kiezen uit De Boeddha (Boeddha Shakyamuni) of de MedicijnBoeddha (de Boeddha van Genezing). Hierbij leer je een volledige thangka-tekening op te zetten, inclusief landschap, offerandes etc. Ook is het mogelijk om in plaats van een Boeddha de Mandala van de Vijf Elementen te maken. (Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ruimte vormen de basis van de Tibetaanse geneeskunde en zijn verbonden met genezing en balans in onszelf).
Je leert je werk in te kleuren met de juiste kleurpotloodtechnieken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen te werken met andere materialen waar je aan gewend bent, bijv. aquarel, inkt, pastel etc.

Half-gevorderden en gevorderden kunnen kiezen voor een van bovenstaande onderwerpen als zij deze nog niet hebben gedaan of kunnen ervoor kiezen ervoor om een tekening(en) die ze in een eerdere cursus hebben gemaakt volledig uit te werken met kleurpotloden of een begin te maken met verf en de thangka schildertechnieken.

Daarbij is het ook mogelijk om een traditioneel thangkaframe en -canvas te prepareren, daarop een van hun tekeningen over te zetten, en de thangka te leren schilderen met de juiste schildertechnieken.
Uiteraard is deze retraite ook zeer geschikt om ander thangka-werk af te maken.

Wat kun je zoal verwachten tijdens deze retraite?
• Begeleide meditaties in de ochtend
• Presentaties/dialezingen over traditie van thangkaschilderen, pigmenten, symboliek van Boeddha’s, landschap etc.
• Interessante documentaire(s) gerelateerd aan thangkaschilderen en/of de Tibetaans-Boeddhistische traditie
• Tekentechnieken, kleurpotloodtechnieken
• Thangka-Schildertechnieken
• Verrukkelijke vegetarische maaltijden
• Wandelingen maken in de omgeving
• Optioneel: een bezoek aan de papierfabriek De Bovenste Molen
• En vooral: een heerlijke tijd met een fijne groep mensen!

Voor reservering, prijs en mee te brengen materialen zie website

https://www.tibetan-buddhist-art.com
Evenement / Agenda delen: