Workshop Oerzang

Marius Engelbrecht
14-01-2024
13:00
Op Hodenpijl
Zuid-Holland
€28,-
muziek, zang en dans


Op zondagmiddag 14 januari is stemtrainer Marius Engelbrecht te gast Op Hodenpijl voor de workshop ‘Oerzang’. Laat van je horen in onze voormalige kerk met prachtige akoestiek!

Oerzang: je stem als bron van heling en kracht.
Met onze stem kunnen we veel meer dan alleen woorden overbrengen. Al sinds de oertijden wordt klank en zang gebruikt voor heling, verwerking en inwijding. En ook voor groepsbinding, oorlog en trance. De muren van Jericho vielen en de aartsvaders van de Maya’s zongen bij de allereerste zonsopgang. Er zijn nog steeds culturen waar tijdens grote levensgebeurtenissen liederen gezongen worden, soms hartverscheurende liederen, en waar het gebruikelijk is om bij ziekte of rouw zangers uit te nodigen.

Waarom raakt stem ons zo diep? Niet alleen bij verliefdheid, bij vreugde en verdriet luisteren we het liefst naar muziek, ook in oorlogen en revoluties, in gevangenschap en slavernij zingen mensen. Om hoop te houden en om staande te blijven in moeilijke tijden. Het mysterie van zingen als vrije uiting is dat het een diepe bron in ons raakt, een oerbron die ons herinnert aan wie we zijn en wat we kunnen. Dit is een bron van vóór de taal, die wij nog steeds in ons dragen.

Tijdens deze middag laat Marius ons in simpele oefeningen en samenklank voelen hoe we die bron weer wakker kunnen maken. Bevrijd je stem, klink jouw lied, laat je ziel stralen.

Je hoeft niet te kunnen zingen want daar gaat het op deze middag niet om. Het gaat om je echte stem, hoe die ook klinkt. Wees welkom!

Prijs workshop: € 28,-
Evenement / Agenda delen: