The great silence (12 heilige nachten stilte retraite)

Welcome Home
26-12-2024
14:00
Welcome Home Bewustzijnscentrum
Limburg
997
naar draagkracht
meditatie
retreat


12 nachten en 13 dagen doorbrengen in Stilte… Op het meest Stille en statische moment van het jaar. De natuur is helemaal tot stilstand gekomen en de energie is maximaal naar binnen gericht.

Betreed een ultieme stilteperiode tijdens de 12 nachten en 13 dagen bij Welcome Home. Temidden van de stilstaande natuur, biedt deze retraite een unieke kans om diep in jezelf te wortelen. Een unieke gelegenheid om naar binnen te keren en in het niet-weten te zijn. Voel de geborgenheid van de aarde in deze intense stilteperiode. Creëer ‘momentum’ voor een heldere geest, een opgeladen lichaam en vol op levensenergie voor het komende jaar.

Ervaar een veld van puur bewustzijn en laat jezelf helder schijnen in deze donkere dagen.


(ENGLISH BELOW)

Wanneer: 26 dec – 7 jan (volledig) of 26 dec – 1 jan (1 week), of 1 jan – 7 jan (1 week)
Waar: Baexem (Limburg).
Deelnemers: max. 10 deelnemers (nog enkele plaatsen beschikbaar).
Kosten: €997,- all-inclusive (1 week €697,-)
Waarom: Dit is een ideale start van een prachtig en krachtig 2024!


Praktisch

De 12 heilige nachten delen we op in 2x 6 heilige nachten. Je kan alle nachten aanwezig te Zijn… Great Silence! Je kan er ook voor kiezen om 1 week aanwezig te zijn. De eerste 6 heilige nachten lopen van 26 dec – 1 jan, de tweede 6 heilige nachten lopen van 1 jan – 7 jan.

Stilte voorbij de woorden

Deze dagen vol niets, ervaren we iets dat zó ver voorbij de woorden reikt. Daarom blijven we deze dagen vrij van woorden… Tijdens deze 12 heilige nachten laten we alle woorden/cultuurtaal volledig los. Deze dagen komt de vreugde vanuit een ruimte en leegte die voorbij de woorden reikt. Dat maakt deze retraite zeer krachtig en nodigt jou uit de diepte in te gaan.

Klanken voorbij de woorden

In plaats van bestaande songs of woorden, maken we klanken vanuit overgave, op gevoel en intuïtie. We komen in de ochtenden en avonden bijéén. Door middel van klank leer je beter te luisteren en een dieper contact te maken met je authentieke (oer)stem. Dit zijn intense en tegelijk ontspannen bijeenkomsten waarin je de kracht en magie van klank en vibraties kan ervaren.

31 december (oud en nieuw) en 6 januari (drie koningen) doen we een extra lange Sound Ceremonie van 21.00 tot 23.59u (en op 6 januari van 19.00 tot 22.00)

Activiteiten in de stilte

Er zijn een aantal mogelijke activiteiten. Deze activiteiten zijn simpel en eenvoudig en worden natuurlijk geheel in stilte gedaan en met name naar binnen toe beleefd. Denk aan Eenvoudige Flow-Yoga, meditatief dansen, een meditatieve wandeling over het terrein of een simpele creatieve oefening (zoals aandachtig schilderen). Hier is op enkele dagen (naar eigen inzicht) ruimte voor, in de ochtend en/of middag.

Contemplatie/meditatie

Het gaat erom dat we ondanks dat we naar het niet-weten, het niet-doen en het louter-Zijn gaan…toch een actieve en alerte houding hebben, dat we aanwezig en bewust zijn: Welkom bij de kunst van het niets doen! Tijdens de rust na de lunch kan je eventueel een dutje doen.

Dagschema

7.15 Stilte Cirkel

7.30 8.15 Prayer Songs

8.30 9.00 Ontbijt (wij adviseren om max. 2 keer per dag te eten)

9.00 12.00 Activiteiten in Stilte of Contemplatie

12.00 13.00 Lunch

13.00 14.00 Rust

14.00 17.00 Activiteiten in Stilte of Contemplatie

17.00 18.00 Dinner

18.00 19.00 Rust

19.00 20.30 Sound Cirkel

Prijzen

Voor deze retraite rekenen we 997 euro per persoon voor de faciliteiten, standaard accommodatie, alle maaltijden, belastingen en het hele programma. Een privekamer kun je er apart bijboeken. Er zijn 4 verschillende opties variërend in prijs per nacht: Privékamer, Privéruimte op slaapzolder, Bed op slaapzolder (standaard), Eigen Tent/camper (korting). Thee/water en fruit zijn het gehele retraite gratis aanwezig.

*Welkom bij de Grote Stilte – FAQ*

1. Wat is de Grote Stilte retraite bij Welcome Home?

De Grote Stilte is een 12-daagse retraite temidden van de winterse stilte, ontworpen voor bewuste zoekers op het Pad van Bewustwording. Het biedt een unieke kans om diepgaand naar binnen te keren, te rusten in stilte en verbinding te maken met je innerlijke wereld.

2. Wat maakt deze retraite uniek?

De retraite vindt plaats tijdens de 12 heilige nachten en dagen, waarin de natuur tot stilstand komt. Het creëert een Veld van Puur Bewustzijn, waardoor je dieper in jezelf kunt wortelen en de geborgenheid van de aarde kunt ervaren.

3. Wat staat me te wachten tijdens de retraite?

Het programma omvat Stilte Circles, Prayer Songs, Sound Circles, en contemplatieve en meditatieve activiteiten, zoals; meditatieve wandelingen, eenvoudige yoga en creatieve uitingen. Verder nodigen we uit om in de rust, de stilte en de leegte te zijn. Dat betekent ook zo min mogelijk lezen. En uiteraard raden we aan de telefoon uit te zetten en eventueel bij ons in te leveren voor een optimale ervaring.

Evenement / Agenda delen: