De Pijn van de Coming Out

Rob Derksen
26-11-2023
10:00
De Roos Amsterdam
Noord-Holland
€195
healing
workshop


Holistisch coach Rob Derksen organiseert een interactieve workshop over de pijn van de coming out.

Het ontdekken van een gay of biseksuele geaardheid geeft vaak veel spanning, angsten en verdriet. Het anders geaard zijn is nog steeds niet écht geaccepteerd en zorgt voor veel afwijzing en strijd.

Veel jongens/mannen die in de jeugd of op latere leeftijd ontdekken dat zij een homoseksuele voorkeur hebben, hebben te maken met labels die door de omgeving worden opgeplakt. Labels en stigma’s als: je hoort er niet bij, je bent een flikker, je bent vies, je bent geen echte man, je bent een nicht, de wereld moet je niet…

Veel jongeren hebben daardoor te maken met pestgedrag en een vorm van uitsluiting.

Daardoor kunnen gay/bi jongens/mannen in ‘gevecht’ zijn met zichzelf op identiteitsniveau en zich de vraag stellen: ‘wie ben ik als man met mijn homo/biseksualiteit?’

Ik heb mezelf lang de vraag gesteld: Kan ik wel gelukkig worden als gay? Word ik wel geaccepteerd door mijn omgeving, kan ik mijzelf worden, hoor ik er wel bij, ben ik wel een man?

Door deze labels, stigma’s en angsten is de coming-out voor veel jongens en mannen een enorm beladen thema geweest. De tijd van het naar buiten komen, maar ook ervoor, is vaak beladen met emoties en angsten. Deze blijven een invloed hebben op onze autonomie zolang ze niet zijn verwerkt en getransformeerd. Disbalansen, psychische klachten, eenzaamheid, onzekerheden en verslavingen liggen op de loer.

Wat gaat deelname je opleveren?

​- In deze workshop gaan we contact maken met deze thema’s, gaan we elkaar horen, zien en ondersteunen, met als doel een stuk heling op gang te brengen.
-Je gaat je weer ‘gewoon’ man voelen en je realiseren dat jouw seksualiteit niets zegt over jouw identiteit.
- Je emotionele ballast neemt af en je gaat je krachtiger voelen, meer verbonden met jouw authentieke zijn.

26 november van 10:00 - 17:00 uur
€195,- inclusief Koffie en thee. Exclusief Lunch

www.robderksen.nl
Sunday 26 November 2023 van 10:00 tot 17:00

De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam, Netherlands
Evenement / Agenda delen: