Nieuwe Maan Vuurritueel

Veenheks
13-10-2023
20:00
Lexmond
Utrecht
€zie event
naar draagkracht
ceremonie
healing


Nu de herfst-equinox achter de rug is, zijn de Hemelpoorten gesloten. De spirits van de lichte helft van het jaar, zoals de natuurgeesten, zijn nu in winterrust. De periode van uitbundige groei en bloei in de natuur is voorbij en ook in jouw eigen leven zul je wellicht meer de behoefte voelen om naar binnen te keren. Voor sommigen van ons is dit een periode waar maandenlang reikhalzend naar uit gekeken werd, voor anderen brengt deze tijd veel zwaarte met zich mee.

De eerste Nieuwe Maan in deze donkere helft van het jaar is een goed moment om stil te staan bij wat deze periode bij jou oproept. Heb jij de actieve, uitbundige, lichte energie van de zomer al los kunnen laten? Waar wil jij je op gaan focussen in de komende donkere maanden? Wat speelt er bij jou op het gebied van je relaties, werk en gezondheid en kun je de dynamieken daarvan in balans brengen met de meer ingetogen energie van deze tijd van het jaar?

In deze tijd van het jaar zijn de geesten van de voorouders dicht bij ons en zij bekommeren zich ook om alles wat er speelt in jouw leven. Tijdens dit vuurritueel zullen we hen dan ook uitnodigen bij ons aanwezig te zijn en ons te ondersteunen bij onze persoonlijke processen. Via het vuur geven we (voedsel)offers aan hen. Je houdt in je keuze voor de voedseloffers dan ook rekening met wat voor jouw voorouders herkenbaar is (denk aan streekgerechten) of waarvan je weet dat ze het lekker vonden (hun favoriete gerechten). Let op: geen alcohol, vlees of tabak.

Dit ritueel wordt gehouden volgens de richtlijnen van de klassiek sjamanistische traditie van Spirit of Wolf. Wat dit betekent voor vorm en inhoud van dit ritueel, wordt aan het begin van de avond duidelijk uitgelegd. Dit ritueel is geschikt voor iedereen met interesse in sjamanisme, er is geen voorafgaande kennis of ervaring hiervoor nodig.

Deelname is op donatiebasis, met een minimum van 15 euro per persoon (neem ook contact op, mocht dit financieel niet haalbaar zijn). Daarnaast neem je een (voedsel)offer voor de (voorouder)spirits mee. En als je zelf een drum of ratel hebt, is het natuurlijk heel fijn als je die mee kunt nemen.

Datum en tijd: vrijdag 13 oktober 2023, inloop vanaf 19.30 uur, ritueel start om 20.00 uur (vanaf dan geen inloop meer mogelijk)
Locatie: Lexmond. Exacte locatie volgt na aanmelding via de mail.
Voor aanmelding of vragen, mail naar: info@veenheks.nl
Evenement / Agenda delen: