Vuurceremonie Sluiten van de Hemelpoorten

Veenheks
22-09-2023
20:00
Bleiswijk
Zuid-Holland
€zie event
naar draagkracht
ceremonie
healing


Over minder dan een maand is het alweer zover; de herfst-equinox kondigt dan het begin van de herfst aan. Bij dit moment dat dag en nacht exact even lang zijn, waarna de nacht en het donker steeds meer de overhand gaan krijgen op de dag en het licht, wordt in veel tradities stil gestaan met allerhande ceremonies en rituelen.

In de traditie van Spirit of Wolf benoemen we dit moment als ‘het Sluiten van de Hemelpoorten’; de poorten van de Bovenwereld gaan dicht en de grote natuur- en hemelgeesten, die het afgelopen halfjaar voor zo’n uitbundige groei en bloei hebben gezorgd, trekken zich vanaf nu terug in hun winterrust, waarna de poorten van de Onderwereld open gaan en de periode van de onderwereld- en vooroudergeesten begint.

Op deze dag houden leden van Spirit of Wolf overal ter wereld ceremonies om de geesten van de Bovenwereld uitvoerig te bedanken voor al hun ondersteuning en zegeningen in het afgelopen halfjaar. Met (voedsel)offers, drum en zang nodigen we hen uit nog een laatste maal bij ons aanwezig te zijn voor ze in winterrust gaan. Ook verwelkomen we de geesten van de donkere periode, want hoewel hun invloeden en lessen niet altijd makkelijk zijn, zijn ook zij een noodzakelijk onderdeel van de balans in ons leven.

Ook door leden van de Nederlandse afdeling van Spirit of Wolf wordt rond deze datum op verschillende locaties de ceremonie van Het Sluiten van de Hemelpoorten begeleid. Op vrijdag 22 september kun je in Bleiswijk aansluiten bij mij; Chyltys Kam (Ellen van der Kleij). Je krijgt tijdens het ritueel via mij van de aanwezige geesten een zegening en evt. een kleine healing.

Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk. Ik geef voorafgaand aan het ritueel uitleg over vorm en inhoud van het ritueel. Je kunt het ritueel beleven zoals voor jou goed voelt; je bent van harte uitgenodigd om mee te drummen, ratelen, zingen en bewegen, maar als je het gewoon rustig zittend over je heen wilt laten komen is dat natuurlijk ook uitstekend.

Belangrijk; gebruik van alcohol, tabak of geestverruimende middelen is voor en tijdens het ritueel niet toegestaan.

Wat neem je mee?
- (voedsel)offers voor de geesten. Meer informatie hierover volgt na aanmelding per mail.
- drum of ratel, als je die hebt.
- donatie voor deelname; minimaal 15 euro (maar neem ook contact op, mocht dit financieel niet haalbaar zijn).

Locatie: Bleiswijk (exacte locatie volgt na aanmelding).
Tijd: inloop vanaf 19.30, start ritueel om 20.00 uur.
Aanmelden of vragen: mail naar info@veenheks.nl of stuur een persoonlijk bericht. Dan geef ik je alle nog benodigde extra informatie en zie ik je graag bij het vuur!
Evenement / Agenda delen: