Bezinningbijeenkomst Bewuste verbinding met onze oorsprong

Rozenkruis Hilversum
19-09-2023
20:00
Centrum Hilversum
Noord-Holland
€ 0,0
Uncategorized


Op dinsdag 19 september om 20.00 uur is er bij het Rozenkruis Hilversum een bezinningsbijeenkomst met de titel:
"Bewuste verbinding met onze oorsprong. "

Ons aangeboren verlangen om ons te verbinden met anderen komt voort uit het fundamentele besef dat we gescheiden zijn van onze werkelijke oorsprong - de eenheid.

De liefde is lankmoedig, de liefde is goedertieren, zij is niet afgunstig, de liefde praalt niet,
zij is niet opgeblazen, zij kwetst niemands gevoel, zij zoekt zichzelf niet,
zij wordt niet verbitterd, zij rekent het kwade niet toe. Het Nieuwe Testament, 1 Korintiërs 13

Ons aangeboren verlangen om ons te verbinden met onze medemensen komt voort uit het fundamentele besef dat we gescheiden zijn van onze werkelijke oorsprong, dat we de bewuste binding daarmee hebben verloren. Het stamt uit het vroegste begin en zal de mensheid altijd blijven vergezellen. Ze is dus tijdloos.

Dit tijdloze verlangen drijft ons uiteindelijk naar binnen. We kunnen dan niet anders dan de grote ballast die we meesjouwen van ons afwerpen. Op die manier openen we in ons de poort voor de universele liefde en worden wij fundamenteel veranderd. Op deze weg zullen de openheid en compassie wezenseen met ons worden en werkelijke verbondenheid met wereld en mensheid een vanzelfsprekendheid. Niet meer gedreven vanuit het ik, maar vanuit onpersoonlijke liefde. Onze dienstbaarheid zal zich niet primair meer uiten in persoonlijke zaken, maar zich veeleer manifesteren als inspiratie en kracht voor anderen om ook in zichzelf op zoek te gaan naar de onverbrekelijke verbinding met het ware zelf.

Toegang vrij, inloop vanaf 19.45 uur, adres: Koninginneweg 41 Hilversum. Meer informatie zie: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185
Evenement / Agenda delen: