Liefdesbang

Hannah Cuppen
22-11-2023
20:00
Op Hodenpijl
Zuid-Holland
€ 21,50
workshop


Hoe zit jij in je relatie? Of heb je geen relatie? Of heb je meerdere relaties gehad en bleek het telkens toch niet dàt te zijn waarnaar je op zoek was of waarnaar je nog steeds op zoek bent. Liefdesbang gaat over mensen bij wie het steeds mis loopt in de liefde.

‘Ik wil wel, maar…’
De manier waarop we geleerd hebben ons te hechten bepaalt hoe we dat later doen in partnerrelaties. Zo zijn er mensen die graag een relatie willen maar waarbij de ander zich steeds terugtrekt. Of mensen die keer op keer verliefd worden op iemand die al een partner heeft of die zelf de neiging hebben de ander op afstand te houden net als die voor hen wil gaan. Of mensen die wel een relatie hebben, maar hierin niet de intimiteit of wederkerigheid vinden waaraan ze behoefte hebben.

Verlatingsangst en bindingsangst
Als je steeds opnieuw in dit soort situaties belandt herhaal je een oeroude dans: de dans van verlatingsangst en bindingsangst. Veel mensen, of ze nu single zijn of een relatie hebben, herkennen zich in deze ‘liefdesbange’ dans.
Het thema is universeel en daarmee leerzaam voor iedereen.

De interactieve lezing geeft antwoord op de vragen:
• Waarom trekken mensen met verlatingsangst juist mensen aan met bindingsangst?
• Wat ligt er onder de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst?
• Wat is ervoor nodig om deze dans te doorbreken?
• Hoe wordt je (weer) beschikbaar voor de liefde.

Hannah Cuppen (1973) is integraal therapeut, trainer en auteur. Naast haar ervaringsdeskundigheid heeft zij zich ook beroepsmatig gespecialiseerd in de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst. Daaruit is in 2014 haar eerste boek Liefdesbang voortgekomen. Op basis van dit boek geeft ze diepgaande trainingen over het overwinnen van verlatingsangst en bindingsangst. Haar boek is inmiddels in het Engels vertaald (Love Phobia). In 2017 is haar tweede boek Liefdesroep uitgekomen en in 2019 is Liefdeskunst, het werkboek bij Liefdesbang, verschenen. Ook is er een online training Liefdeskunst en een online training Moederwond.

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement (lezing inclusief maaltijd)
Tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing. Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 21,50 inclusief een drankje.
Prijs lezing inclusief maaltijd: €49,00

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: