Wie ben jij voorbij gedachten en traumas

Claudia van Zee
09-11-2023
19:30
Op Hodenpijl (Schipluiden)
Zuid-Holland
€25
nieuwe wetenschap
workshop


Deze lezing staat de onderzoeksvraag centraal: “Wie ben jij voorbij gedachten en trauma’s?” Denk jij jouw eigen gedachten en wie stuurt jouw brein aan? Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je zou zeggen: ‘Ik denk toch mijn gedachten?’ En het is dus de vraag of dát zo is en als dat zo is, of jij daar zelf voor kiest! Heb je wel eens gedachten die je niet wil? Op een moment dat je dat niet wil? Denk je wel eens aan iets, zonder dat je daarvoor gekozen hebt? Is het wel eens druk in je hoofd? Probeer je je gedachten wel eens weg te denken of te mediteren?

Nu lijkt het misschien of ‘menselijk’ trauma weer een ander onderwerp is, maar deze avond gaan we onderzoeken of dat zo is! Want, wat is een trauma eigenlijk? Hoe ontstaat deze en in een werkelijkheid waarin het lijkt of iedereen een trauma heeft en hieraan moet werken, kan het heel verfrissend zijn om eens te onderzoeken of je überhaupt wel een trauma hebt! Of…. dat je alleen maar dénkt dat dat zo is. Want, stel dat je op een dag wakker wordt zonder gedachten en trauma’s bestaan niet, wie ben jij dan? Hoe ga je dan leven en in welke werkelijkheid?

Spreken deze onderzoeksvragen jou aan en ben je bereid hier in jezelf naar te kijken? Kom dan naar deze lezing, laten we hier dan, ieder voor zich en met elkaar, samen, naar kijken. Er is geen verplichting tot het delen van jouw ervaringen of het stellen van vragen, maar er is alle ruimte als je wilt inbrengen in deze samenspraak.

Voor meer informatie en aanmelden, verwijs ik je naar mijn website. Ik zie je heel graag op deze, of op een andere lezing.
Evenement / Agenda delen: