De Wijsheid van de heks

Susan Smit
08-10-2023
14:00
Op Hodenpijl
Zuid-Holland
€ 21,50
nieuwe wetenschap


Susan Smit, schrijfster van romans en boeken over persoonlijke groei, komt spreken over haar laatste boek ‘De wijsheid van de heks’ en het werkboek ‘Magisch Dagboek’. Ze zal ingaan op de levensbeschouwing van de voorchristelijke natuurreligie (ook wel hekserij genoemd) waaruit je levenslessen kunt trekken en haar eigen inzichten en ervaringen. De natuurwetten staan, zoals in alle natuurreligies, centraal, net als mystiek. Het is een lezing voor iedereen die zich wil verdiepen in onze westerse spirituele wortels, die sjamanistisch van aard zijn. Ze vertelt op een inhoudelijke en persoonlijke manier wat de natuur en vrouwelijke waarden ons te leren hebben.

De eeuwenoude wijsheid van de westerse natuurreligie kan helpen bij het omgaan met emoties, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, creativiteit, de ontwikkeling van je intuïtie, bijdragen aan een leefbaar milieu en een sociale samenleving. Het gaat over werken met magie (scheppingskracht) en rituelen en je band met het onzichtbare, het goddelijke. En ook over de geschiedenis van heksenvervolging en vrouwenonderdrukking en het werk van Stichting Nationaal Heksenmonument waarvan ze de voorzitter is.

Susan Smit debuteerde in 2001 met Heks. Een reis door de westerse spiritualiteit. Ze schreef bestsellers als Tropenbruid en Vloed. Haar historische roman De heks van Limbricht (2021) werd genomineerd voor de NS Publieksprijs, werd vertaald en wordt verfilmd. Ze schrijft voor tijdschrift Happinez en geeft lezingen door het land.

Prijs lezing: € 21,50

Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: