Mindfulness retreat

Sunnymind travel
09-09-2023
16:00
Retreat center Sunnymind Sardinie- Sant Antioco
Buitenland
€1297,00
retreat


Een Mindfulness en yoga retreat is heerlijk als je wilt ontladen, ontspannen en weer wilt opladen en houdt van afwisseling in actief bezig zijn en ontspannen. Dit retreat is een weldaad voor lichaam en geest en een verwennerij voor jou!

Wil je er even tussen uit?
Heb je tijd voor jezelf nodig ?
Houd je van actief bezig zijn en ook van ontspanning?
En wist je dat je al in 2 uur naar Sardinie vliegt?

Het is tijd voor jou!

Dit retreat is een must voor lichaam en geest
Een of twee keer per jaar op yoga retreat zorgt ervoor dat je spanning kunt ontladen vanuit je lichaam, je overvolle hoofd weer ruimte ontvangt en je humeur weer stralend is.

Wat houdt het weekprogramma van een mindfulness retreat in?
Elke week bieden wij een programma met verschillende lessen en sessies.

Bodymind lessen
Zo kun je kiezen uit een Bodymind les waar je op verschillende manieren je weer bewust wordt van je lichaam. Hier wordt ook muziek gebruikt om de “feel” te versterken van de oefening. Ook zijn er speciale oefeningen om de hersenactiviteit te versterken, voor de concentratie, de ademhaling. En tevens de mobiliteit en kracht van spieren, gewrichten en de wervelkolom.

Yoga lessen
In de namiddag is er een yogales. Deze les is meer gericht op diepere ontspanning en zal je geest en lichaam samen brengen door rustige houdingen aan te houden. Veelal zal dit yin yoga zijn die ook met het energiesysteem van het lichaam werkt. Houdingen die de verschillende meridianen in het lichaam activeren en dieper inwerken op het lichaam en de gewrichten. Ook is qigong een vast onderdeel tijdens deze les. Vaak is de les op een mooie plek aan zee.

Mindfulness wandeling
Dan is er elke week een mindfulness wandeling, waar je wordt uitgenodigd al je zintuigen weer een voor een te activeren. Je leert hoe makkelijk het eigenlijk is in het nu te verblijven, als je in de natuur bent. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en onderweg stop ik af en toe voor een oefening of meditatie. Er zijn verschillende wandelingen die ik kan uitkiezen. Ze vertrekken allemaal vanaf het retreat center en je loopt langs de meest prachtige kusten van het schiereiland Sant Antioco.

Adem sessie
Ook is er elke week een ademsessie aan zee. Waar kun je beter met de adem werken als aan de kust waar je frisse zeewind tot je kunt nemen? Er zijn verschillende locaties vlakbij het retreat center die geschikt zijn om heerlijk te ademen. Je gaat met verschillende adem oefeningen aan de slag. En je ontdekt ook meer over jouw ademhaling. Hoe is het eigenlijk met jouw ademhaling gesteld, weet je dat?

Ochtend meditatie
Elke ochtend kun je beginnen met een ochtend meditatie en soundhealing. Als je net wakker bent, eerst gaan zitten voor een meditatie is een goede gewoonte. Die je thuis ook zou kunnen gaan doen. Je verkeert nog een beetje in de rust van de nacht. En hoeft nog niet zoveel indrukken van de dag te verwerken. Je gaat rustig zitten met wat er is en bekijkt wat er in je hoofd om gaat.

Soundhealing
Soundhealing betekent het helen van geluid. Met geluid, klank en trilling breng je het lichaam weer in harmonie. Ik gebruik hiervoor mijn jambee, ritmes, klank maken, mantra zingen of speciale muziek. Je zal merken dat je meteen na het doen van soundhealing het heilzame en weldadige effect ervan voelt voor zowel je lichaam als je geest.

Evenement / Agenda delen: