Ecstatic Dance Special: Eric Mandala (Canada)

Ecstatic Dance Breda
30-06-2023
19:15
Libre dance and more Breda
Noord-Brabant
€24,50
groepskorting
community
muziek, zang en dans


Vanavond een héél bijzondere gast, die een korte tour door Europa maakt.

Eric Mandala (Canada) is Ecstatic Dance muziekproducent, dj, componist en multi-instrumentalist.
Zang, gitaar, Kora, Kamele N'goni (Afrikaanse Harpen) en vele andere instrumenten komen aan bod in zijn producties.
Bij optredens gebruikt hij live looping, mixt die met zijn elektronische producties en speelt hij hedendaagse en etnische instrumenten van over de hele wereld. Hij zingt in Universele Taal en mengt oude etnische dialecten met moderne klankgedichten (scat-poetry).
Hij speelt Afrikaanse harpen zoals de Kora en Kamale N'goni, die hij overigens ook zelf bouwt als instrumentmaker.
Eric Mandala heeft gespeeld op, of was de producent van meer dan 30 albums en gaf acte de présence op festivals in alle werelddelen, om er een paar te noemen: Burning Man, Luminate Fest (NZ), Salvador Brazil Jazz Fest, Kyoto International (JAP), Tribal Gathering Panama, Kuranda Roots (AUS), Oregon Eclipse en de lijst gaat eindeloos door.

Live deelde Eric het podium met een grote diversiteit aan artiesten. Shpongle, Micheal Franti, Ganga Giri, Mamady Keita, EOTO, Beats Antique, Desert Dwellers, Adham Shaikh, Shimshai, Rising Appalachia, Chris Berry, Krishna Das, Jaya Lakshmi & Ananda, Entheogenic, David Starfire, Random Rab, The Human Experience en Kaminanda, om er maar enkele te noemen.
Hij is ook de oprichter van "Mandala World Music" een internationale ethnic fusion wereldmuziekgroep met mensen van over de hele globe en medeoprichter van "Spirit Travelers", een electro/tribal groep. Hij heeft over alle continenten gereisd en samengewerkt met honderden artiesten onder de naam Mandala. Zijn focus is om heilige stijlen van kunst en instrumenten samen te brengen voor een nieuwe fusie in deze multiculturele wereld. Om de liefde door muziek te verspreiden en het collectieve bewustzijn te verhogen.

Kom uit je dak gaan met Eric !
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1398190137700721
Evenement / Agenda delen: