Workshop Oerzang

Marius Engelbrecht
31-05-2023
20:00
Op Hodenpijl
Zuid-Holland
€ 19,50
healing
muziek, zang en dans


Op woensdagavond 31 mei is stemtrainer Marius Engelbrecht te gast Op Hodenpijl voor de workshop ‘Oerzang’. Laat van je horen in onze voormalige kerk met prachtige akoestiek!

Oerzang: je stem als bron van kracht, heling en verdieping.

We gebruiken onze stem en elke dag en toch staan we er vaak niet bij stil hoeveel meer je stem kan dan alleen woorden overbrengen. Al sinds de oertijden worden klinken en zingen gebruikt voor heling, verwerking en inwijding. En ook voor groepsbinding, oorlog en trance. De muren van Jericho vielen en de aartsvaders van de Maya’s zongen bij de allereerste zonsopgang. Er zijn nog steeds culturen waar tijdens grote levensgebeurtenissen liederen gezongen worden, soms hartverscheurende liederen, en waar het gebruikelijk is om bij ziekte of andere problemen zangers uit te nodigen.

Waarom raakt stem ons zo diep? Niet alleen bij verliefdheid en bij verdriet luisteren we het liefst naar muziek, ook in oorlogen en in revoluties, in gevangenschap en slavernij zingen mensen. Om te overleven en om hoop te houden. Tijdens de lockdown zongen mensen uit hun ramen, in de straten in Italië en vanuit torenhoge flats in Wuhan. Het mysterie van zingen als vrije uiting is dat het een diepe bron in ons raakt, een oerbron die ons herinnert aan wie we zijn en wat we kunnen. Dit is een bron uit de oertijden, van voor de taal, die wij nog steeds in ons dragen. Marius laat ons in oefeningen en samenklank voelen hoe we die bron weer wakker kunnen maken. Bevrijd je stem, laat je ziel stralen, klink jouw lied.
Je hoeft niet te kunnen zingen, zangervaring is niet nodig want daar gaat het op deze avond niet om. Het gaat om je echte stem, hoe die ook klinkt. Wees welkom!

Prijs workshop: € 19,50 inclusief pauzedrankje
Prijs workshop inclusief maaltijd: € 43,-
Evenement / Agenda delen: