Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt

Pieter Loef
24-05-2023
20:00
Op Hodenpijl
Zuid-Holland
€ 19,50
nieuwe-aarde
workshop


Pieter Loef [1950 ] is opgeleid tot speldocent en acteur. Hij speelde bij diverse theater gezelschappen en was als regisseur werkzaam binnen het jeugdtheater, experimenteel theater en repertoire toneel. Gedurende een groot aantal jaren was hij als docent en regisseur verbonden aan verschillende theater opleidingen. Tevens werkte hij als trainer en coach in het bedrijfsleven. In het theateronderwijs gebruikte hij dromen als inspiratiebron om te komen tot vakmatige ontwikkeling van spel, verbeelding en inleving. Bij het werken met groepen waren dromen de voedingsbodem voor innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Tevens verzorgde hij diverse workshops op het gebied van dromen, dramatische expressie en beweging.

“ Wat mij is opgevallen in het werken met dromen is dat iedereen wel iets met dromen heeft en er door gefascineerd is. Men is zich echter weinig bewust van het waardevolle materiaal, zijn kracht en mogelijkheden dat elke nacht voor ons geestesoog verschijnt. Dromen kunnen helderheid verschaffen in situaties waar wij overdag in verwikkeld zijn. Zicht geven op onze persoonlijkheid, verborgen talenten en kansen aan het licht brengen. Ze zijn een bron van inspiratie, verwondering en creativiteit. Je zou dromen kunnen beschouwen als een nachtelijk parallelbestaan dat het leven van overdag vergezeld. Het biedt je de mogelijkheid beide werelden samen te brengen.

In deze lezing staan we naast dromen en spiritualiteit daarom ook stil bij het bewuste, het onbewuste en het individuatieproces. Daarbij komen we zeker ook te spreken over het gedachtengoed van de Zwitserse filosoof en psychoanalyticus Carl Gustav Jung. We zien hoe Jung een brug slaat tussen deze werelden en hoe dromen daarin een rol spelen. Ik laat mijn licht schijnen op het grote verband waarin dromen verweven zijn. Daarnaast geef ik suggesties, richtlijnen en praktische tips voor hoe je naar je dromen kunt kijken en er daadwerkelijk mee aan de slag kunt gaan.”

De lezing zal ruim een uur in beslag nemen waarna er na een korte pauze ruimte zal zijn voor vragen.

Prijs lezing: € 19,50 inclusief een drankje.
Evenement / Agenda delen: