Opstellingen

Praktijk Manasha, therapie en bewustzijn
14-05-2022
10:00
Zelhem
Gelderland
€95,00
workshop


Door een opstellingen kun je inzicht krijgen in oude patronen en overtuigingen. Er komt ruimte om de overgenomen verantwoordelijkheid of gevoelens als angst, schuld, verdriet, boosheid enzovoort terug te geven aan de vorige generaties, of de plek waar het hoort, zodat je je eigen plek in kunt nemen en je eigen leven kunt gaan leiden.

Met het opstellen van je verlangen wordt er gewerkt met de woorden van je verlangen. Als je een verlangen hebt, is er een reden voor dat je dat nog niet kan leven.
Het brengt je in contact met de onderliggende oorzaak. Dat is verbonden met voorgaande situaties in je leven, waar je niet hebt kunnen verwerken wat er met je gebeurde, wat de situatie was in je leven, of waar je jezelf hebt moeten wegcijferen ten behoeve van het gezin.
Daar waar je niet hebt kunnen ontwikkelen volgens je eigen behoeften, is er afsplitsing ontstaan. om de pijn daarvan niet te hoeven voelen, krijgen we overlevingsgedrag.
Door dit weer te gaan voelen, maak je de weg vrij om weer te worden wie je bent.

Opstellingen werken op een diep zielsniveau waardoor het heel bevrijdend kan zijn. Ook voor de representanten hebben de familieopstellingen een verhelderend effect, omdat ze altijd actief betrokken zijn bij wat er in de groep gebeurt.

We werken in een groep van zes tot acht deelnemers. Als deelnemer kun je een probleem inbrengen, maar ook als representant aanwezig zijn. Je wordt dan opgesteld in de opstellingen van de inbrenger.

Er wordt gewerkt met familieopstellingen volgens Hellinger en met het opstellen van het verlangen.
Evenement / Agenda delen: