Lezing Hans Stolp ‘Wat gebeurt er als je dood gaat?’

Apollanja Crystals
16-06-2023
19:30
Bolsward
Friesland
€20,00


Op vrijdag 16 juni 2023 is Hans Stolp bij ons te gast in de Martinikerk te Bolsward.

Wat gebeurt er als je dood gaat?
Steeds meer mensen willen weten wat er gebeurt als we doodgaan. Gelukkig is het mogelijk om daarover heel wat meer te vertellen dan velen denken. Eeuwenlang zijn die inzichten in het geheim doorgegeven, maar met name Rudolf Steiner heeft die inzichten aan de openbaarheid toevertrouwd.

Wie zich daarop bezint, begint te beseffen dat we na onze dood beginnen aan een reis door de geestelijke wereld. Daarbij brengt de gestorvene de eerste drie dagen na de dood door in de etherische wereld. Daar krijgt hij een eerste samenvattend overzicht over het zojuist voltooide aardse leven te zien. Dat wil zeggen dat hij alle herinneringen krijgt terug te zien, zelfs de herinneringen die hij al vergeten was. Daarna reist zij of hij door naar de astrale wereld, ook wel het Kamaloka of de zielenwereld genoemd. Daar brengt de gestorvene over het algemeen een langere tijd door die in het teken staat van zuivering en loutering: we moeten schoon en zuiver worden om straks als een wezen van louter liefde de Lichtwereld binnen te kunnen gaan. Tegelijk is de reis door de astrale wereld ook een reis langs de verschillende planeten. Bij elk van die planeten ervaart de gestorvene heel bijzondere dingen.

Al deze ervaringen leiden tot een transformatie en bereiden de gestorvene voor op het komende leven in de Lichtwereld, ook wel het Devachan genoemd. Bij deze lezing zullen we uitgebreid bij al deze ervaringen stilstaan.

Wie eenmaal weet welke bijzondere ervaringen wij in de wereld aan de overkant van de dood zullen opdoen, zal straks gemakkelijker de weg vinden. Je zou het kunnen vergelijken met iemand die emigreert. Die heeft het makkelijker in zijn nieuwe thuisland als hij of zij de taal spreekt, de mentaliteit van de bewoners van dat land kent en al een beetje vertrouwd is met de verschillende landschappen en het klimaat van dat land. Dat is dus de zin van onze lezing. Enerzijds is het een voorbereiding op die komende reis, maar anderzijds zullen we een beetje gaan beseffen wat onze gestorven geliefden doorleven.

- Hans Stolp

Lezing Hans Stolp Wat Gebeurt er als je dood gaat? (€ 20,00)
vrijdag 16 juni 2023
In Martinikerk Grootkerkhof 26 te Bolsward
Zaal open 19.00 uur. Aanvang lezing 19.30 uur, eind rond 22.00 uur

Tickets zijn te bestellen via onze website.
Evenement / Agenda delen: