Sjamanendrum bouwen – The heartbeath of Mother earth

Yuheal
11-03-2023
09:00
Venlo
Limburg
€200,00


1 daagse workshop sjamanendrum bouwen

ZATERDAG 11 MAART VAN 9:00 tot ± 17:00 UUR

The heartbeath of Mother earth

De sjamanendrum is een oeroud, krachtig en heilig instrument dat in vele tradities al sinds mensenheugenis wordt gebruikt bij rituelen, healings en ceremonies. De klank en het ritme kunnen ervoor zorgen dat je in een meer meditatieve staat komt. Sjamanen gebruiken de drum ook om trancereizen te maken en om in contact te komen met andere werelden. In drumcirkels en in contact met moeder aarde wordt het effect hiervan nog versterkt. De sjamanendrum kun je ook gebruiken om zelf meer in balans te komen. Jouw intentie om de drum te maken is hierin belangrijk. Hoe ga je de sjamanendrum gebruiken en welke materialen spreken je aan? Probeer dit duidelijk te krijgen zodat je dit meeneemt in het maakproces.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een drum wordt gemaakt van een houten ring met daarop een dierenvel en touw waarmee het vel wordt gespannen. Je kunt zelf kiezen uit verschillende houtsoorten en afmetingen. Rond ca. 45 cm diameter of 13 zijdig met een diameter van 35 tot 60 cm. Op de achterzijde vind je hierover meer informatie.
De houtsoorten zijn eik, es, of ceder. De keuze voor een houtsoort is afhankelijk van je eigen gevoel maar ook van het model dat je wilt maken - rond of 13 zijdig - en van de beschikbaarheid op dat moment. Zelf bepaal je ook welk vel je wilt gebruiken. Dit kan ondermeer van paard, geit, rund of hert zijn en met of zonder haar. Ook dit is afhankelijk van beschikbaarheid. Het is fijn als je zelf al een idee hebt van houtsoort, soort vel en diameter. Wat spreekt je aan of waar voel jij je mee verbonden? Je kunt Sjon hier vooraf om advies of toelichting vragen. Het is nodig dat je keuze vooraf kenbaar maakt i.v.m. de voorbereiding van de materialen.
De sjamanendrum is voorzien van een spansysteem zodat je altijd een goed klinkende drum hebt.

Hoe ziet de dag eruit
We beginnen de dag om 9.00 uur en werken door tot de drum klaar is. Dit zal zo ca. 17.00 uur zijn.
De workshop is inclusief een lunch, drinken en lekkers.
Gereedschappen en diverse materialen zijn aanwezig.

De kosten voor deze workshop zijn, afhankelijk van de gekozen materialen en de grote van je drum en variëren tussen de € 200,- en € 250,- euro.

Nadat het vel goed gedroogd is bestaat de mogelijkheid om een workshop van een halve dag te volgen waarin we aandacht besteden aan het initiëren van de sjamanendrum, het leren van ritmes behorende bij de 4 windstreken, 3, 4 en 5 kwart ritmes. Ook kan je drum dan eventueel door Sjon nog nagespannen worden.

VOOR MEER INFORMATIE EN/OF AANMELDEN NEEM CONTACT OP MET SJON OF SUSAN

Sjon Duijf, telefoon 06 30 06 32 48
Susan Derckx telefoon 06 53 44 93 77

of vul het contactformulier in op de website van Yuheal
Evenement / Agenda delen: