Weekend retraite – Meditatie en wervelen

Peter Wilms
25-02-2023
10:00
Dominicanenklooster Huissen
Gelderland
€ 397,-
korting actie
meditatie
retreat


In deze retraite worden we ingewijd in het wervelen door Iris van der Sar. Het wervelen (ook wel Sufi-dans genoemd) brengt je in een staat van focus en een diep contact met je kern. We zullen deze dynamische vorm van meditatie afwisselen met zit- en loopmeditaties.
Vanuit zit- en loopmeditaties, begeleid door Peter, komen we tot de werveloefeningen waarin Iris je meeneemt. Iris zegt zelf:

“Ik biedt de mogelijkheid om te leren wervelen, los van traditie. Zodat er ruimte is om te leren luisteren naar de individuele leiding van binnenuit. Zo kun je stilstaan met jezelf of komen tot vreugdevolle of razende wervelingen. En alles er tussenin. Elke werveling is een investering om dichter bij jou te zijn, dichter bij jouw essentie, dichter bij de Bron.

Je geeft jezelf de kans jezelf te omarmen met wat er is… samen te smelten met je kern. Dat is een heel persoonlijke ervaring, die veel mensen omschrijven als het ervaren van diepe vrede, liefde, stilte en thuiskomen. Dat wat er eventueel tussen jou en je kern in staat, zoals angsten, twijfels, onverwerkte emoties kunnen naar de oppervlakte komen. Dat kan zijn door innerlijke bewustwording of via vrije expressie van de emoties die gevoeld en erkend willen worden. Dit is een intiem proces, waarbij jij de leiding hebt.

Ervaring is niet nodig, het is precies goed zoals je bent op dit moment. Het wervelen kent geen voorwaarden… En ik begeleid je in het omgaan met eventuele duizeligheid en misselijkheid.”

Het is fijn om (meerdere lagen) soepele kleding te dragen. Een warme sjaal of dekentje kan prettig zijn om mee te nemen in jouw dans en eventueel voor tijdens de deelronde. De meeste mensen wervelen op sokken of zachte dansschoentjes, zodat je de vloer goed kan voelen onder je voeten.

Van 25 feb. 10:00 uur - 26 feb. 17:00 uur. Inclusief 1 overnachting, maaltijden en koffie, thee en fris.
Als je met 2 personen komt, krijg je beiden 10% korting.
Evenement / Agenda delen: