LEZING “De 8 Seizoensfeesten”

Lenie van Schie
19-02-2023
10:30
Muziekcentrum Schering & Inslag in Laren (nh)
Noord-Holland
€ 15,00


Lenie van Schie gaat voor ons een lezing verzorgen over de acht seizoensfeesten. Met deze feesten vierden onze voorouders niet alleen de belangrijke overgangen in het jaar, ze boden hen ook structuur in hun leven. In de tijd dat deze rituelen ontstonden waren zij geheel afhankelijk van de opbrengst van het land en de productie van de dieren. Afhankelijk ook van het weer, van warmte en koude, regen en droogte. Hun relatie met de natuur was een noodzakelijke relatie, maar ze bood de mensen ook een band met elkaar en met wat hen omringde. Wat kunnen ze in deze tijd voor ons betekenen?
De feesten kunnen ons helpen om dichterbij te komen, dichterbij de natuur en haar natuurlijke ritme, en ook dichterbij onze innerlijke, onze ware natuur. In deze lezing gaat Lenie met jullie stap voor stap deze zoektocht naar betekenis aan.

Lenie was al jong een zoeker naar dat wat verborgen ligt achter de werkelijkheid zoals die zich voordoet. Die zoektocht bracht haar onder meer in aanraking met de Keltische cultuur en haar acht seizoensfeesten waarover ze schreef. Ze is geschoold in de biodynamische lichaamsgerichte therapie en de psychologie en werkt als gz-psycholoog en spiritueel coach in haar eigen praktijk. Sinds 1998 volgt ze het pad van de Diamantbenadering, een contemporaine spirituele school waar de kennis van de psychologie en verschillend spirituele stromingen gecombineerd worden. Samen geven ze een helder beeld geven van het groeipotentieel van onze mensenzielen. Ze publiceerde drie boeken waaronder het laatste: Langs de weg van het hart, in 2021 bij uitgeverij Samsara. Website: www.soekja.nl

Deze lezing is ook online te volgen.
Evenement / Agenda delen: