Stilte Retraite

Artisa Retreat
25-09-2022
18:00
San Severino, Italië
Buitenland
€1075,-


Stilte als basis voor goesting en zin in het leven.
25 september – 01 oktober 2022 met Anja Hueber

“ Heb de stilte lief boven alle dingen : zij zal je een vrucht aandragen die in woorden onmogelijk beschreven kan worden.” Isaac van Nineveh

Deze quote geeft mijn eigen ervaring met stilte weer : na een tijd in stilte te zijn, beleef ik de meest onbeschrijfelijke momenten van inzicht, vreugde, schoonheid, liefde en verbondenheid. Elke keer een onverwacht en prachtig cadeau.

Maar die momenten komen niet vanzelf : eenvoudig is het niet, de stilte omarmen.
Ik kom ook elke keer mijn onrust tegen, in mijn hoofd, in mijn lichaam.
En momenten van verveling, van pijn, van verdriet en van eenzaamheid.
Illusies, structuren, vanzelfsprekendheden vallen weg, en ik heb geen houvast meer. Teruggeworpen op mezelf en de natuur om me heen.

En dan is het alsof de zon doorbreekt, water gaat stromen, de wereld gaat zingen…terwijl ik mee-zing. Kleuren zijn mooier, smaken en geuren intenser, sensaties voelen als een streling. En in mijn hart is plaats voor alles wat er is. Precies zo.

Voor wie?
Deze retraite is voor iedereen die behoefte heeft aan innerlijke rust en vernieuwing, en/of willen (her)ontdekken wat essentieel is in hun leven. Eerdere ervaring met stilte of retraites is niet nodig. De week is open voor iedereen, waar je ook mee komt en ongeacht je achtergrond, religie of levensovertuiging. Je wordt begeleid door iemand die het zijn in stilte ten diepste zelf heeft ervaren en beleefd.

Programma
Meditatie sessies worden afgewisseld met activiteiten in de natuur, lichaamswerk en ‘speelruimte’. Er is een goede afwisseling tussen ruimte voor jezelf en ruimte voor ‘samen’.

Dagelijkse lichte yoga oefeningen, zorgen ervoor voor dat je lichaam kan ontspannen. Door de gezamenlijke meditaties zul je tot rust komen en gevoed en geïnspireerd raken. De natuur, de ruimte en de heilzame voeding doen de rest.

Door rust in je hoofd en lichaam te brengen zul je een nieuwe helderheid vinden en zal je hart zich openen. Je zult tools aangereikt krijgen om die stille ruimte, altijd aanwezig, hoe druk het ook is rondom je, altijd weer terug te vinden.

Locatie
Zin om de stilte in te gaan? Behoefte om de stilte te ontdekken?
Op onze nieuwe plek in Italie organiseer ik weken van stilte. Terra Saggia biedt een oase aan rust en stilte, aan schitterende natuur.

Praktisch
Data : 25 september – 01 oktober 2022
Begeleiding : Anja Hueber
Fee : € 1.075,- incl accommodatie, alle maaltijden , koffiepauzes etc.
Evenement / Agenda delen: