DNA

Saskia Bosman
28-11-2022
19:30
Zaal van Vrije Katholieke Kerk St Albaan, Den Haag
Zuid-Holland
€8
nieuwe wetenschap


lezing met begeleide meditatie, door Saskia Bosman

Wist je dat je bewustzijn en dat van je voorouders een diepgaande invloed heeft op je DNA en op welke informatie in je DNA tot uitdrukking komt in je lichaam? Wist je dat (chronische) stress, ontspanning en meditatie heel verschillende sets aan informatie uit je DNA aanspreken?

Deze lezing gaat over ons erfelijkheidsmolecuul DNA dat in iedere cel aanwezig is en de enorme flexibiliteit en veranderlijkheid ervan. Het is onze ‘interne hard disk’ waarop informatie opgeslagen ligt, die zelfs overschreven kan worden onder bepaalde omstandigheden, waar onze innerlijke helingsprocessen ook een rol in spelen.

Het epigenetische systeem bestaat uit eiwitten die rond het DNA aanwezig zijn en stukjes informatie (genen) in het DNA tijdelijk aan of uit kunnen zetten. Het zijn de ‘bibliothecarisjes’ die op instructie van allerlei lichaamssignalen en ook van ons bewustzijn de ‘boeken’ met genetische informatie die op dat moment nodig zijn tevoorschijn halen en openen om tot uitdrukking te brengen in het lichaam en andere ‘boeken’ sluiten en opbergen.

Meditatie in de breedste zin van het woord (inclusief ontspannen en aandachtig in de natuur zijn) heeft een zeer heilzaam effect op je DNA en op hoe dit zich uitdrukt in je lichaam; de epigenetica. Hierdoor bevordert meditatie je gezondheid, inclusief je immuniteit. Meditatie zet ook het ontspanningssysteem in je lichaam aan, waardoor het stress-systeem tot rust komt. Dan kun je je DNA bewust gaan inzetten voor jouw verdere, bewuste evolutie.

Hoor hoe je je eigen DNA gezond en constructief kan aanspreken!

Datum: maandag 28 november 2022.

Tijd: 19:30-21:30 uur.

Locatie: Zaal van Vrije Katholieke Kerk St Albaan, Rietzangerlaan 2A , 2566 SV Den Haag

Entree: € 8,-

Aanmelden: tvndenhaag@gmail.com, https://www.theosofiedenhaag.nl/activiteit/lezing-dna-saskia-bosman/

Organisator: Loge Den Haag van de Theosofische Vereniging Nederland.
Evenement / Agenda delen: