DNA, Epigenetica en DNA Zelf-Healing – Saskia Bosman

Op Hodenpijl
28-02-2024
20:00
Schipluiden
Zuid-Holland
€ 21,50
healing
nieuwe wetenschap


Op woensdag 28 februari is bioloog en onderzoeker Saskia Bosman te gast voor een lezing over DNA, Epigenetica en DNA Zelf-Healing.

Wist je dat je bewustzijn en dat van je voorouders een diepgaande invloed heeft op je DNA en op welke informatie in je DNA tot uitdrukking komt in je lichaam? Wist je dat (chronische) stress, ontspanning en meditatie heel verschillende sets aan informatie in je DNA aanspreken?

Deze lezing gaat over ons erfelijkheidsmolecuul DNA dat in iedere cel aanwezig is en de enorme flexibiliteit en veranderlijkheid ervan. Het is onze ‘interne hard disk’ waarop informatie opgeslagen ligt, die zelfs overschreven kan worden onder bepaalde omstandigheden, waar onze innerlijke helingsprocessen ook een rol in spelen.

Het epigenetische systeem bestaat uit eiwitten die rond het DNA aanwezig zijn en stukjes informatie (genen) in het DNA tijdelijk aan of uit kunnen zetten. Het zijn de ‘bibliothecarisjes’ die op instructie van allerlei lichaamssignalen en ook van ons bewustzijn de ‘boeken’ met genetische informatie tevoorschijn halen en openen om tot uitdrukking te brengen in het lichaam en andere ‘boeken’ sluiten en opbergen.

Meditatie in de breedste zin van het woord (inclusief ontspannen en aandachtig in de natuur zijn) heeft een zeer heilzaam effect op je DNA en op hoe dit zich uitdrukt in je lichaam; de epigenetica. Hierdoor bevordert meditatie je gezondheid, inclusief je weerstand, dus het functioneren van je immuunsysteem. Meditatie zet ook het ontspanningssysteem in je lichaam aan, waardoor het stress-systeem tot rust komt.

Wat we gaan doen:

Korte beginmeditatie om ons te aarden en een beschermend energieveld van liefde neer te zetten.
Lezing.
Gelegenheid voor vragen
Een geleide meditatie waarmee we een begin maken met DNA zelf-healing.
Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 45 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Prijs lezing: € 21,50-
Prijs lezing inclusief maaltijd: €49,-
Genoemde prijzen zijn exclusief €1,- servicekosten.
Evenement / Agenda delen: