Workshop-Maak je eigen oceaan drum

Medium Creatief Centrum de Witte Arend
10-11-2024
10:00
't Wheemhuus – Zuidwolde
Drenthe
€85
workshop


In een setting van maximaal 8 personen wordt deze workshop gegeven zodat iedereen maximale aandacht krijgt.

Maak een prachtig muziekinstrument welke het geluid van ruisende de zee nabootst!

Kan je het geluid van de zee naar je toe halen als je ver weg woon bij de zee vandaan? Het antwoordt hierop is, ja. Dat kan door gebruik te maken maken van een Oceaan drum. Is het maken van een Oceaan drum ingewikkeld? Welnee, iedereen kan een Oceaandrum maken. Hoe? Dat leer je in deze leuke workshop.

Wat is een oceaandrum?

De oceaan drum is geen sjamanen drum waar je op kan drummen met een drum stok. Het is verre van dat. Een Oceaan drum is een ronde platte mand welke is gevuld met diverse zaden en is bespannen met canvas/schilderdoek.

Door de Oceaandrum zachtjes heen en weer te bewegen ontstaat er het geluid van de zee. Door het gebruik van een Oceaan drum kan je in een aangename ontspanning geraken welke doorwerkt binnen jou gehele systeem. Het is een uitermate geschikte tool om te ontspannen wanneer je gestrest bent. Het geluid van een oceaandrum is zeer aangenaam voor lichaam en geest.

Wij mensen bestaan voor 75% uit water. Het geluid van de Oceaan drum heeft dan ook een directe werking op het lichaam. Je krijgt door het geluid van de Oceaandrum de associatie van de zee. Tevens kan je dit fijne instrument gebruiken bij visualisaties en meditaties.

Hoe ziet deze workshop er uit?

We starten met een een kleine meditatie en een visualisatie oefening.

Van daaruit gaan we onze eigen zee geluiden creëren. Je creëert jou eigen zee geluid door de hoeveelheid en de keuze van biologische zaden die je maakt. Gaandeweg ontstaat het geluid wat volledig met jou resoneert. 

Wanneer de basis is afgerond maken we of een kleine wandeling of we gaan koffie en thee nuttigen waarna we verder gaan met de Oceaan drum. Na een korte visualisatie gaan we de oceaandrum beschilderen en verder afronden.

Je kunt kiezen tussen het gieten van diverse kleuren of eigen schildering met betekenis creëren.

Na afloop heb jij een prachtige eigen gemaakte oceaan drum met zee geluid die volledig met jou resoneert.


Praktische informatie:

Deze workshop vind doorgang met minimaal 4 deelnemers.

Investering: Per deelnemer € 85,- inclusief materialen, koffie, thee, en wat lekkers

Note: Lunch is niet inbegrepen

Evenement / Agenda delen: