Dans je Vrij

Cocky van Dam
03-07-2024
19:30
Centrum-Nautilus te Hoeven vlakbij Etten-Leur
Noord-Brabant
€ 17,00
muziek, zang en dans


Dansen is richting veranderend en daarom is het goed om in beweging te zijn. Via muziek of vanuit stilte of vanuit een verhaal iets in verandering brengen, via de dans, bij uzelf. Het is dat wat in stagnatie is in beweging te brengen via het lijf. Het zijn dansen met de richtingen. Want dansen is constant veranderen van richting, maar als het lijf op "slot" zit, stagneert, is iets in spanning. Ontspanning is een sleutel op deze avonden/ochtenden. Zonder ontspanning kan het lijf niet mee bewegen in een veranderende tijd/richting van deze tijd.

Op deze avonden/ochtenden gaan we dus geen danspasjes leren of andere danstechnieken eigen maken, maar wel ervaren we bewegen in veranderingen. Het heet niet voor niets "Dans je Vrij". Het thema Vrij-bewegen zal de pizzabodem zijn voor deze avonden/ochtenden en Cocky van Dam zal dit begeleiden. Op jonge leeftijd (11 jaar) stond ze al op de dansvloer, maar op nog jongere leeftijd danste ze thuis op o.a. soulmuziek. Dansen is haar hele leven al haar passie en heeft al heel wat in beweging gezet.

U hoeft absoluut geen goede danser te zijn om op deze avond/ochtend mee te doen. Wel is het aan te raden dat u van het thema bewegen houdt. De invulling van deze avond/ochtend zal telkens van een ander genre zijn, van pop tot klassiek, van meditatief tot "rock", van stilte tot geluid. Het lijf ontspannen via de beweging, waardoor u uzelf weer voelt en voelt welke richting wil mijn wezen op. Voelen hoe bewegingen resoneren na de (dans)ervaring en voelen hoe dit voelt in lijf en geest. De dansavonden/-ochtenden zijn vrij en toch met diepgang.

Nieuwsgierig geworden, kom gerust eens een avond of ochtend mee maken. Geen enkele avond/ochtend is hetzelfde en wat ten gehore wordt gebracht ook dat zal telkens anders zijn. Op deze avonden/ochtenden wordt het lijf uitgenodigd om in beweging te komen en genieten we na met een kopje thee of gevitaliseert watertje. Plezier en ontspanning staan voorop. Dans je Vrij is niet alleen voor vrouwen ook mannen zijn Welkom!

Voor meer info over deze activiteit, zie onze website bij Activiteiten.
Evenement / Agenda delen: