Dag in Verbinding door Meditatie, Ademwerk en Qigong

Sound of your Soul, Adem in Verbinding en David Pho
23-06-2024
09:30
Arendonk
Vlaanderen
€80
meditatie
retreat


Dag in Verbinding door Meditatie, Ademwerk en Qigong

Kom je mee een dag samen verbinden in en met de natuur? Wij (Susanne, Jef en David) zijn drie bewuste mensen die elkaar tijdens onze natuurbelevingscursussen hebben ontmoet en nemen je graag mee op reis naar je eigen natuur via geleide meditatie, een bewust verbonden ademcirkel en taoistische qigongoefeningen.

Dit gaan we doen op een natuurlijke plek nabij de grens in België waar we in alle rust en veiligheid, ruimte voor onszelf en voor elkaar gaan maken. We gaan vooral ruimte creëren in ons lijf, hoofd en hart, omringd en gedragen door de natuur in onszelf en om ons heen.

Programma
9.30 Inloop
10.00 Start
Geleide meditatie en stilstaan bij de midzomer
Bewust verbonden ademcirkel met eindontspanning op handpanklanken
Vega Lunch
Taoïstische Qigong en Daoyin
Deelronde en afsluiten
17.00 Vertrek (en mogelijkheid voor potluck dinner rondom het kampvuur voor diegene die willen)

Datum : 23 juni, 10:00 -17:00
Locatie : 't Zand 94, 2370 Arendonk, België
Kosten : 80 euro pp, incl. lunch, snacks en wildgeplukte kruidenthee en -water
Aanmelden: https://hipsy.nl/event/58518-dag-in-verbinding-door-meditatie-ademwerk-en-qigong

Cirkel 1: Midzomer
In de energie van de midzomer gaan we met elkaar verbinden. In een geleide meditatie kijken we terug op zaadjes en plannetjes die in de lente gezaaid zijn en kijken uit naar de oogst van de zomer. Welke zaadjes gaan uitkomen? Vanaf dit punt van het jaarwiel zakken we in vertrouwen dat alles zich gaat ontvouwen zoals het de bedoeling is.

Cirkel 2 : De bewust verbonden ademhaling
Onze ademhaling gaat vanzelf, zonder er bij na te denken. Wij staan daar even bij stil en gaan op een bewuste manier ademen in verbinding met elkaar. Na een korte uitleg en ruimte voor vragen laten we de adem ons op weg helpen, naar datgene waar jij op dit moment aan toe bent. We creëren een veilige omgeving waar alles er mag zijn. Niets moet, alles mag, afgestemd en binnen jouw grens. Heb je emotionele blokkades of fysieke ongemakken? Door deze manier van ademen en het inzetten van bepaalde drukpunten, creëren we ruimte in je lichaam en geest waardoor je vrijer en lichter wordt. Via deze manier van ademhalen kom je dichter bij jezelf en jouw waarheid. Ik ben alvast benieuwd om je te ontmoeten!

Cirkel 3: Workshop Taoistische Qigong en Daoyin
Qigong en Daoyin zijn Chinese bewegings- en meditatiekunsten gericht om met intentie en ademhaling meer ruimte en openheid in je energie- en fysieke lichaam te maken. De oefeningen in deze cirkel gaan zich vooral richten op het centrum van je lichaam waar je maag, milt en nieren zich bevinden. Deze organen en de gekoppelde meridianen zijn belangrijk voor niet alleen de vertering van je eten en drinken en de omzetting naar onze levensenergie Qi en vloeistoffen in ons lichaam, maar ook voor de verwerking van je gevoelens en emoties. De nieren vormen de levensbron van je energielichaam en zijn essentieel om de wilskracht te ontwikkelen om je ambities en intenties ook daadwerkelijk waar te maken. We gaan ons sterker aarden met moeder aarde via staande meditatie, maar vooral de stilte en rust uitnodigen om dieper met onszelf en onze innerlijke natuur verbinden.

Voor meer informatie over wie wij zijn, zie de Hipsy link.
Evenement / Agenda delen: